Aluat fraged cu untura si smantana

Cel mai bune aluat pentru cornulete, este cel cu untura. Am fost acum catvea saptamani la munte si am mancat cele mai gustoase cornulete. Doamna de la pensiune mi-a dat reteta pentru acest aluat fraged cu untura si smantana.

Durata: 1haluat fraged cu untura si smantana

Dificultate: usoara

Portii: aprox. 100 cornulete

Ingrediente:

  • 800 gr faina
  • 250 gr untura
  • 250 gr smantana
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 pliculet zahar vanilat

Cernem faina intr-un bol. Facem putin loc in mijloc si adaugam untura, smantana, drojdia maruntita, sarea si zaharul vanilat. Framantam totul pana obtinem un aluat mai tare. Acoperim bolul si lasam aluatul aproximativ 15 minute, la loc caldut.

Punem putina faina pe blatul de lucru. Luam o bucata de aluat si o intindem. Foaia trebuie sa fie groasa de 1-2 milimetri. Taiem aluatul in forma dorita.

Gasiti aici o reteta pentru cornulete fragede cu gem de prune.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *