Aluat pentru pizza – blat pufos

Atunci cand fac pizza, prefer sa nu ma complic si sa folosesc reteta clasica pentru aluat: faina, drojdie, apa. Pana acum a functionat si o recomand tuturor. Daca vrei sa obtii un aluat pentru pizza pufos, incearca reteta de mai jos.

Durata: 1 haluat pentru pizza

Dificultate: medie

Portii: 1

Ingrediente:

  • 350 gr faina alba
  • 225-250 ml apa
  • 25 gr drojdie
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • ½ lingurita sare

Tehnica de preparare este aceeasi ca si la aluatul de paine.

Cernem faina de doua ori pentru a se aerisi, iar astfel blatul va iesi mai pufos. Incalzim 100 ml apa pana devine calduta (nu fierbinte) si o turnam intr-un castron peste drojdie si amestecam pana devine drojdia lichida. Adaugam peste 100 gr faina si o incorporam bine in compozitie. Acoperim castronul cu un prosop curat si lasam la dospit pentru 15 minute.

In cazul in care sunteti pe fuga, puteti trisa putin si sa sariti peste aceasta etapa. Doar topiti drojdia in putina apa calduta si o turnati peste faina. Apoi urmati pasii de mai jos.

aluat pizzaaluat pizza

Dupa ce a crescut putin, turnam restul de apa calduta si sarea in castron. Adaugam treptat restul de faina. Dupa ce am incorporat bine faina, adaugam uleiul si mai framantam aluatul cateva minute. Acoperim castronul cu un prosop curat si lasam aluatul sa creasca cel putin 30 de minute intr-un loc calduros.

aluat pizza

aluat pizza

Aici gasiti mai multe idei delicioase de pizza facute in casa!

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *