Briose cu afine

Inca o zi de week-end pe care am inceput-o cu o vizita la piata Obor. Bineinteles ca am cumparat o groaza de bunatati si am carat de mi s-au lungit mainile, cum ar spune tata. Dar eu zic ca merita, pentru ca asa am facut aceste delicioase briose cu afine.

Durata: 35 minbriose cu afine

Dificultate: usoara

Portii: 18

Ingrediente:

  • 310 gr faina
  • 230 gr afine
  • 250 ml lapte
  • 115 gr unt topit
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 5 gr bicarbonat de sodiu
  • 1 praf sare

Incalzim cuptorul la 220ºC. Intr-un bol cernem faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea si amestecam. Intr-un alt castron amestecam ouale cu untul topit (nu fierbinte), laptele si zaharul. Turnam compozitia lichida peste cea uscata.

Amestecam pana cand omogenizam toate ingredientele. La final adaugam afinele.

Umplem formele de briose pe 3/4. Introducem tava la cuptor. Lasam sa se coaca 10 min la 220ºC, dupa care micsoram temperatura la 190ºC. Mai lasam briosele inca 10-15 minute, pana cand se rumenesc, iar daca introducem o scobitoare, aceasta ramane curata.

Eu am mancat aceste briose cu afine la micul dejun, insa merg de minune ca gustare intre mese.

Pentru mai multe idei de briose, click aici. Data viitoare cand vrei sa faci briose, vezi ce ingrediente ai in casa. Nu trebuie sa urmezi o reteta exacta, trebuie sa fii doar putin creativ. 🙂

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *