Briose cu ciocolata – pufoase si gustoase

Imi plac foarte mult briosele. De multe ori nici nu trebuie sa urmezi o reteta, poti sa folosesti ce ai prin casa si iti faci propria ta reteta. Sunt un desert foarte rapid si indragite de toata lumea, prin urmare nu ai cum sa dai gres. Cel mai des fac briose cu ciocolata si niciodata nu sunt de ajuns, intrucat se mananca imediat; sunt bogate in ciocolata si foarte pufoase. In plus, sunt gata in aproximativ 30 de minute.

Durata: 30 – 40 minbriose cu ciocolata

Dificultate: usoara

Portii: 18 briose

Ingrediente:

  • 200 gr smantana 35% grasime
  • 100 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 100 gr ciocolata neagra 85%
  • 2 oua
  • 6 linguri faina alba 000
  • 5 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sarebriose cu ciocolata

Incalzim cuptorul la 200ºC. Intr-un castron, topim pe baie de abur ciocolata, untul si zaharul, dupa care il luam de la sursa de caldura. Adaugam laptele si smantana si amestecam cu telul. Incorporam in compozitie cate un ou. Separat, cernem faina, praful de copt si sarea si le amestecam. Le adaugam in compozitia pentru briose si amestecam cu telul pana se omogenizeaza.

Punem in tava de briose formele de hartie si le umplem pe 3/4 cu compozitia obtinuta. In cazul in care nu umpleti toate formele, din tava, puneti putina apa. Introducem tava la cuptor. Coacem briosele 10 minute la 200ºC, dupa care micsoram temperatura la 180ºC si le mai coacem aproximativ 10 minute. In functie de marime, este posibil sa trebuiasca sa le mai lasati 5 minute. Dupa 20 de minute, verificati cu scobitoarea daca sunt facute. Introduceti intr-o briosa o scobitoare, iar daca aceasta este curata, inseamna ca sunt gata. Daca nu, mai lasati-le 5 minute.

Serviti aceste briose cu ciocolata calde, cu o cupa de inghetata alaturi, sau reci, cu o cana de cafea.

Tips & tricks:

  • Pentru a obtine briose crescute frumos, asigurati-va ca aveti toate ingredientele la temperatura camerei; puteti sa le scoateti pe masa cu 30 de minute inainte de a pregati briosele;
  • Pentru a nu se lasa briosele, dupa ce le scoateti din cuptor, nu amestecati compozitia mai mult decat este nevoie; cel mai bine este sa folositi o spatula sau telul si nu mixerul;
  • Puteti inlocui ciocolata neagra cu ciocolata cu lapte, insa atunci nu va mai fi nevoie sa adaugati cele 5 linguri de zahar, intrucat vor fi prea dulci;

Astept parerile voastre si pe paginile de facebook si instagram.

Daca iubiti ciocolata, gasiti aici mai multe retete cu ciocolata.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *