Briose cu fructe de padure

Nu am mai pregatit de ceva timp briose, iar azi mi s-a facut o pofta incredibila, asa ca nu am putut rezista si am facut o tava de briose cu fructe de padure.

Durata: 35 minbriose cu fructe de padure

Dificultate: usoara

Portii: 18 briose

Ingrediente:

  • 310 gr faina alba
  • 230 gr fructe de padure
  • 250 ml lapte
  • 115 gr unt topit
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 5 gr bicarbonat de sodiu
  • 1 praf sare

Incalzim cuptorul la 220ºC. Intr-un bol cernem faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea si amestecam. Intr-un alt castron amestecam ouale cu untul topit (nu fierbinte), laptele si zaharul. Turnam compozitia lichida peste cea uscata.

Amestecam pana cand omogenizam toate ingredientele. La final adaugam fructele de padure.

Umplem formele de briose pe 3/4. Introducem tava la cuptor. Lasam sa se coaca 10 minute la 220ºC, dupa care micsoram temperatura la 190ºC. Mai lasam briosele inca 10-15 minute, pana cand se rumenesc, iar daca introducem o scobitoare, aceasta ramane curata.

Eu am mancat aceste briose cu fructe de padure la micul dejun, insa merg de minune ca gustare intre mese.

Pentru mai multe idei de briose, click aici. Data viitoare cand vrei sa faci briose, vezi ce ingrediente ai in casa. Nu trebuie sa urmezi o reteta exacta, trebuie sa fii doar putin creativ. 🙂

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.