Briose cu iaurt grecesc, fulgi de ovaz si afine

Aceste briose cu iaurt grecesc, fulgi de ovaz si afine sunt perfecte pentru orice moment: mic dejun, brunch, o cina lejera sau pentru a lua o gustare. Briosele sunt varianta cea mai usoara atunci cand trebuie sa pregatesti ceva rapid. De cele mai multe ori ajung sa fac briose in functie de ce am prin frigider.

Daca iubesti briosele, incearca varianta de mai jos: briose cu iaurt grecesc, fulgi de ovaz si afine. Imi place sa le mananc la micul dejun sau ca gustare la birou.

Durata: 35 minbriose cu iaurt grecesc, fulgi de ovaz si afine

Dificultate: usoara

Portii: 12 briose

Ingrediente:

  • 225 gr iaurt grecesc
  • 120 gr faina 550
  • 80 gr fulgi de ovaz
  • 1 ou
  • 80 gr miere
  • 60 ml lapte
  • 140 gr afine
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 pliculet praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • ¼ lingurita nucsoara
  • ¼ lingurita sare

Incalzim cuptorul la 180ºC. Intr-un bol cernem ingredientele uscate. Punem peste iaurtul, oul, mierea si laptele si amestecam cu un tel pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam la final afinele. Afinele pot fi proaspete sau congelate. Avand in vedere perioada, nu am putut gasi afine proaspete, prin urmare am folosit afine congelate. Nu trebuie sa le decongelati inainte.

briose cu iaurt grecesc, ovaz si afine briose cu iaurt grecesc, ovaz si afine

Intr-o tava pentru briose punem forme de hartie. Umplem formele pe 3/4 cu compozitia obtinuta. Introducem tava la cuptor pentru aproximativ 25 de minute pana se rumenesc frumos.

briose cu iaurt grecesc, ovaz si afine briose cu iaurt grecesc, ovaz si afine

Nu a fost deloc complicat! 🙂 Daca iti este pofta de o gustare, incearca si tu aceste briose cu iaurt grecesc, fulgi de ovaz si afine. Serveste alaturi si un pahar de lapte batut facut in casa.

briose cu iaurt grecesc, fulgi de ovaz si afine briose cu iaurt grecesc, fulgi de ovaz si afine

Pentru mai multe idei de briose, click aici. Data viitoare cand vrei sa faci briose, vezi ce ingrediente ai in casa. Nu trebuie sa urmezi o reteta exacta, trebuie sa fii doar putin creativ. 🙂

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *