Budinca de ciocolata

Redescopera budinca facuta in casa cu aceasta reteta simpla si rapida. Budinca de ciocolata este foarte aromata si in mod cert iti da o stare mai buna! In nici douazeci de minute poti pregati un desert delicios.

Durata: 20 minbudinca de ciocolata

Dificultate: usoara

Portii: 2

Ingrediente:

  • 300 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 75 gr ciocolata cu lapte
  • 1 lingura faina alba
  • 1 pliculet zahar vanilat

Pentru inceput facem sosul de ciocolata. Intr-un castron rupem bucati de ciocolata, turnam 50 ml de lapte si incalzim totul pe baie de aburi. In momentul in care s-a omogenizat sosul, stingem focul.

Intr-o oala cu fundul mai gros (eu am folosit un ceaun) amestecam galbenusurile cu zaharul si faina. Turnam treptat restul de lapte si amestecam pana se incorporeaza in compozitie. Punem oala la foc mic si amestecam din cand in cand, astfel incat sa nu se lipeasca budinca de fundul oalei. Pe masura ce se budinca de ciocolataincalzeste, compozitia va incepe sa se ingroase.

In momentul in care incepe sa dea in clocot, adaugam sosul de ciocolata si amestecam bine. Budinca de ciocolata este gata si nu a fost deloc complicat. Daca aveti rabdare, asteptati cateva ore sa se raceasca, insa este foarte buna servita si calda. Turnati budinca in castronele individuale, intrucat se va intari dupa ce se va raci.

Tips & tricks:

  • Pentru o aroma subtila de cocos, adauga si o lingura de faina de cocos;
  • Serveste budinca de ciocolata cu frisca de casa si fructe proaspete de padure;
  • In cazul in care folosesti ciocolata amaruie, adauga 1-2 linguri de zahar brun;
  • Dupa ce se raceste budinca, o poti introduce la congelator pentru cateva ore si obtii un desert perfect pentru zilele calduroase de vara;

Poate nu stiai:

  • 26 Iunie este ziua nationala a budincii de ciocolata 🙂

Pofta buna!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *