Cartofi gratinati la cuptor – reteta Juliei Child

Am vazut de curand un episod din show-ul culinar “The French Chef” cu Julia Child si mi-a atras atentia aceasta reteta de cartofi gratinati la cuptor. Am incercat-o imediat si mi-a placut la nebunie. Gasiti pe youtube mai multe episoade, in cazul in care vreti sa va inspirati.

Durata: 50 mincartofi gratinati la cuptor

Dificultate: usoara

Portii: 4-6

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 200 ml lapte dulce
  • 75 gr cascaval
  • 2 linguri unt
  • 2-3 catei de usturoi
  • Sare, piper

Incalzim cuptorul la 220ºC. Curatam cartofii si ii feliem foarte subtire (1 mm). Intr-un castron cu apa clatim feliile de cartofi pentru a inlatura amidonul. Astfel, cartofii nu se vor lipi. Intr-un vas incalzim laptele pana cand aproape da in clocot. Luam de pe foc si adaugam usturoiul zdorbit.

Asezam cartofii intr-o tava si asezonam cu sare si piper. Turnam deasupra laptele fierbinte. Motivul pentru care incalzim laptele inainte, este sa micsoram timpul de coacere. Radem cascaval deasupra si adaugam bucatile de unt.

cartofi gratinati la cuptor cartofi gratinati la cuptor

Introducem tava la cuptor. Lasam cartofii in cuptor aproximativ 30-40 de minute pana cand nu mai au deloc lapte si se rumenesc frumos.

Parca nu a fost prea complicat, nu? Trebuie sa incercati si voi acesti cartofi gratinati la cuptor! Merg de minune alaturi de o friptura si o salata de andive.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *