Chifle pentru burgeri

Cand am pregatit prima oara hamburgeri, am vrut sa fac totul cap coada, inclusiv chiflele. Am cautat mai multe retete, astfel incat sa iasa chifla pufoasa si am folosit reteta care presupunea dospitul la rece. Am esuat cu brio si a trebuit sa cumpar chiflele din oras. Totusi, nu am vrut sa renunt, si a doua oara cand am facut hamburgeri, m-am decis sa fac reteta intuitiv.

Durata: 1h 30chifle pentru burger

Dificultate: medie

Portii: 4-6 chifle

Ingrediente:

  • 400 gr faina alba
  • 250-300 ml zer/lapte
  • 25 gr drojdie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita de sare

Cernem faina de doua ori pentru a se aerisi, iar astfel painea va iesi mai pufoasa. Incalzim 100 ml apa pana devine calduta (nu fierbinte) si o turnam intr-un castron peste drojdie si amestecam pana devine drojdia lichida. Adaugam peste 100 gr faina si o incorporam bine in compozitie. Acoperim castronul cu un prosop curat si lasam la dospit pentru 15 minute.

Dupa ce a crescut putin, turnam restul de apa calduta si sarea in castron si adaugam treptat restul de faina. Dupa ce am incorporat bine faina, adaugam uleiul si mai framantam aluatul cateva minute. Acoperim castronul cu un prosop si lasam aluatul sa creasca cel putin 30 de minute intr-un loc calduros.

chifle pentru burger

chifle pentru burger

 

 

 

 

 

 

 

Incalzim cuptorul la 220ÂșC. Eu am copt chiflele pe gratarul de la cuptor. Punem hartie de copt peste si o ungem cu putin ulei sau presaram niste faina pentru a nu se prinde aluatul. Ungem blatul cu putin ulei, dam forma chiflelor, si le lasam pentru inca 10 minute inainte de a le baga la cuptor.

Frecam galbenusul si ungem chiflele pentru a avea o culoarea aurie dupa coacere. Le introducem la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Ce bine miros chiflele dupa ce le scoti din cuptor!

Pofta buna!

Incearca si reteta de burgeri de vita:

burger de vita

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *