Ciorba de loboda cu lapte batut

De mai bine de un an tot incerc sa postez reteta aceasta, pe care o iubesc. Acum ca a venit primavara, iar piata este plina de verdeturi, nu am rezistat si am facut din nou ciorba de loboda cu lapte batut. Reteta o am de la tatal meu, iar el a invatat de la bunica mea sa pregateasca aceasta ciorba atat de simplu de pregatit, dar delicioasa.

Durata: 30 min

Dificultate: usoaraciorba de loboda

Portii: 4-6

Ingrediente:

  • 1.5 l apa
  • 2 legaturi mai mari de loboda
  • 200 ml lapte batut
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui/ masline
  • 2-3 linguri suc de rosii/ 1 lingura bulion
  • Sare, piper

Punem apa la incalzit intr-o oala. Intre timp curatam ceapa, morcovul si ardeiul si le tocam cat mai fin si le adaugam in oala. Spalam bine loboda si o tocam marunt si o punem in oala, dupa ce au fiert legumele si s-au inmuiat.

Dupa cateva minute adaugam sucul de rosii si lasam ciorba de loboda sa mai fiarba cateva minute. Loboda nu trebuie fiarta mai mult de 5 minute pentru a nu pierde din proprietati si culoare; de aceea trebuie verificat ca zarzavatul a fiert atunci cand adaugam loboda in ciorba.

Pentru a drege ciorba folosim lapte batut pe care il amestecam separat intr-un castron cu 1-2 polonice de ciorba pentru a nu face “zdrente”. Adaugam uleiul, sare si piper dupa gust si ciorba este gata.

Mai multe retete de primavara gasiti aici. Poate vreti sa incercati supa crema de spanac si leurda sau puiul de tara cu sparanghel, ciuperci si sos de leurda.

supa crema de spanac si leurda

pui de tara cu sparanghel, ciuperci si sos de leurda

 

Sper sa incercati si voi aceasta ciorba de loboda cu lapte batut. Cand eram mica, asteptam cu nerabdare sa vina primavara si sa o pregateasca tata.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *