Ciuperci la tigaie

Aceasta reteta de ciuperci la tigaie te va face sa te lingi pe degete dupa ce o incerci. Gustul ciupercilor se combina perfect cu aromele de vin si usturoi. Ciupercile sunt versatile si merg perfect ca si garnitura, insa sunt indeajuns de satioase ca si fel principal. Este o reteta usoara, cu putine ingrediente si care poate fi pregatita intr-un timp scurt.

Durata: 30 minciuperci la tigaie

Dificultate: usoara

Portii: 4

Ingrediente:

  • 500 gr ciuperci champignon 
  • 50 ml vin alb
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1-2 fire de usturoi verde
  • sare si piper

ciuperci la tigaie

Punem pe foc o tigaie la incins si adaugam uleiul de masline. Taiem usturoiul in bucati de aproximativ 2 cm si il calim pentru 1-2 minute.

Curatam bine ciupercile si le asezam in tigaie. Turnam peste ele vinul si lasam sa fiarba la foc mediu. Nu este nevoie sa mai adaugam apa, pentru ca, pe masura ce se vor gati, vor lasa ciupercile. Presaram sare si piper, dupa gust. Acoperim tigaia cu un capac pentru 20 min, pana cand se evapora apa.

La final, le lasam sa se rumeneasca cateva minute in uleiul de masline.

Poate nu stiai:

Ciupercile:

  • Sunt importante surse de fibre, vitamine si minerale;
  • Nu contin grasimi si au un continut de peste 90% apa;
  • Fibrele din ciuperci ajuta la reglarea sistemului digestiv;
  • Ajuta sa te simti plin o perioada mai lunga de timp si prin urmare, va reduce numarul de calorii consumate;

 

Pofta buna!

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *