Cornulete fragede cu gem de prune

Acum cateva saptamani am fost la munte si am mancat aceste cornulete fragede cu gem de prune. Pur si simplu nu ma puteam opri din mancat. Am avut noroc, iar doamna de la pensiune mi-a dat si mie reteta. 🙂

Durata: 1hcornulete fragede cu gem de prune

Dificultate: usoara

Portii: aprox. 100 cornulete

Ingrediente:

  • 800 gr faina
  • 250 gr untura
  • 250 gr smantana
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • gem de prune
  • zahar pudra

Cernem faina intr-un bol. Facem putin loc in mijloc si adaugam untura, smantana, drojdia maruntita, sarea si zaharul vanilat. Framantam totul pana obtinem un aluat mai tare. Acoperim bolul si lasam aluatul aproximativ 15 minute, la loc caldut.

Incalzim cupatorul la 180ºC. Punem putina faina pe blatul de lucru. Luam o bucata de aluat si o intindem. Foaia trebuie sa fie groasa de 1-2 milimetri. Taiem aluatul in patratele (eu le-am facut de 4 cm). Punem putin gem in mijloc si facem mici triunghiuri. Apasam cu degetul varful triunghiului, pentru a nu se dezlipi in timpul coacerii.

Punem cornuletele intr-o tava si o introducem la cuptor, Cornuletele vor sta aproximativ 15 minute pentru a se coace. Acestea nu trebuie sa se rumeneasca. Dupa ce scoatem cornuletele de la cuptor, le pudram cu zahar pudra.

Ce este frumos la aceste cornulete fragede cu gem de prune, este faptul ca pe masura ce trece timpul, devin din ce in ce mai fragede si sunt bune si dupa cateva saptamani.

In cazul in care nu folositi tot aluatul, il puteti pune la congelator.

Poate vi se pare ciudat sa faceti cornulete cu untura, insa va asigur ca nu se simte deloc gustul.

Sper sa le incercati si voi; merg de minune la miul dejun cu un pahar de lapte sau de ceai.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *