Dupa ce am invatat sa fac aluat foietaj, am gasit nenumarate variante de a-l pregati. Astazi va propun niste cosulete cu crema de vanilie si fucte de padure.
Ce imi place la aluatul foietaj, este ca poti sa il combini cu atatea ingrediente…poti sa faci aperitive, feluri principale de mancare sau deserturi. Chiar si aceste cosulete cu crema de vanilie, le puteti personaliza si umple cu ce doriti: budinca de ciocolata, crema de branza, somon afumat, fructe, diferite creme sau ce aveti prin frigider.
Dificultate: usoara
Portii: 10 bucati
Ingrediente:
- 250 gr aluat foietaj
- 100 gr crema de vanilie
- 1 galbenus
- 50 gr fructe de padure
Incalzim cuptorul la 190ºC. Tapetam bine cu faina blatul pe care vom lucra. Scoatem aluatul din frigider si il intindem intr-o foaie subtire (1 mm). Nu va faceti griji, aluatul va creste la cuptor.
Luam o forma rotunda (un pahar) de aproximativ 5 centimetri si facem 20 de cerculete (important sa fie un numar par). Cu o forma cu diametrul mai mic, decupam 10 din cercurile obtinute, ca in poza de mai jos. Trebuie sa nu tinem foarte mult aluatul la temperatura camerei, intrucat va deveni moale si greu de manipulat.
Intr-o tava punem hartie de copt si asezam cercurile intregi. Le ungem pe margine cu galbenus de ou, pentru a lipi cele doua forme obtinute. Intepam cu furculita din loc in loc, intrucat nu vrem ca baza sa creasca prea mult. Punema deasupra cercurile decupate. Mai ungem cu putin galbenus de ou pentru a se rumeni frumos si introducem tava la cuptor pentru 10-15 minute.
Lasam cosuletele sa se raceasca si le umplem cu crema de vanilie. Arata pur si simplu extraordinar de bine!
Mai multe deserturi cu aluat foietaj gasiti aici.
Pofta buna!
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook si instagram.