Cotlet de porc marinat in suc de portocale si vin

Atunci cand ai invitat mai multi prieteni la masa, aceasta reteta de cotlet de porc marinat in suc de portocale si vin, este alegerea perfecta. Cotletul de porc va fi fraged, aromat si suculent.

Durata: 45 min (plus min. 3h pentru marinare)

Dificultate: usoaracotlet de porc marinat

Portii: 4

Ingrediente:

  • 500 gr cotlet de porc
  • 50 ml vin alb
  • 50 ml apa

Marinada

  • 75 ml vin alb
  • sucul de la o portocala
  • 6 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 2 lingurite otet balsamic
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • piper

Altele

Reteta nu este greu de urmat, totul consta in a avea timp si rabdare sa marinezi carnea. Pentru o marinada potrivita, avem nevoie de putin ulei, sare, condimente si un ingredient acid pentru a fragezi carnea. Astfel, punem toate ingredientele pentru marinada intr-un blender sau le amestecam cu mixerul vertical. Turnam marinada astfel obtinuta peste cotletul de porc (intreg), intr-un castron. Acoperim si dam la frigider pentru minim 3 ore, preferabil peste noapte.

Scoatem cotletul de porc marinat din frigider cu aproximativ o ora inainte de a il gati, pentru a ajunge la temperatura camerei. Incalzim cuptorul la 200ºC. Inlaturam excesul de marinada de pe carne si o asezam intr-o tava. Turnam deasupra 50 ml de vin alb si putina apa si introducem tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Dupa 20 de minute, intoarcem cotletul de porc pe cealalta parte.

Scoatem tava din cuptor si o acoperim cu folie de aluminiu. Lasam carnea sa se odihneasca pentru 10 minute, dupa care putem sa o feliem pentru a fi servita.

Turnati peste cotletul de porc sos de vin rosu din abundenta si serviti acest cotlet de porc marinat cu salata de sfecla rosie si branza de capra. O nebunie! 🙂

Astept parerile voastre si pe paginile de facebook si instagram.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

I accept the Privacy Policy