Crema de vanilie – creme patissiere

Crema de vanilie se foloseste in nenumarate retete de prajituri. Este o crema aromata si gustoasa si de multe ori imi place sa o mananc goala, ca un fel de budinca.

Durata: 30 mincrema de vanilie

Dificultate: usoara

Ingrediente:

  • 500 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 2 lingui faina
  • 1 lingura unt
  • 1 pliculet zahar vanilat

Pentru a face crema de vanilie avem nevoie de o oala cu fundul mai gros. Eu folosesc de obicei un ceaun. Turnam in oala laptele si il lasam sa se incalzeasca la foc mic. Separat, intr-un castron, amestecam galbenusurile cu zaharul si faina. Turnam treptat laptele incalzit si amestecam cu galbenusurile, pana cand se omogenizeaza. Inainte de a pune inapoi in oala compozitia, putem sa o strecuram pentru a evita cocoloasele. Lasam compozitia la foc mic si amestecam, astfel incat sa nu se lipeasca de fundul sau peretii vasului.

Crema de vanilie se face la foc mic, iar pe masura ce se va incalzi, se va ingrosa. In momentul in care incepe sa fiarba, o mai lasam 1-2 minute pe foc. Adaugam untul si amestecam pana cand se topeste. Crema nu va avea consistenta dorita calda, insa se va intari in momentul in care se va raci. Turnam crema de vanilie intr-un vas si punem deasupra (direct peste crema) folie alimentara, astfel incat sa nu faca pojghita.

Aceasta crema de vanilie este perfecta pentru eclere sau choux à la crème.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebook si instagram.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *