Crema de vanilie – creme patissiere

Crema de vanilie se foloseste in nenumarate retete de prajituri. Este o crema aromata si gustoasa si de multe ori imi place sa o mananc goala, ca un fel de budinca.

crema de vanilie

Durata: 30 min

Dificultate: usoara

Ingrediente:

  • 500 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 2 lingui faina
  • 1 lingura unt
  • 1 pastaie de vanilie

Pentru a face crema de vanilie avem nevoie de o oala cu fundul mai gros. Eu folosesc de obicei un ceaun. Punem laptele si zaharul in oala si le lasam sa se incalzeasca la foc mic. Taiem pastaia de vanilie, inlaturam semintele cu cutitul si le adaugam in lapte. Dupa ce da laptele in clocot, luam vasul de pe foc si strecuram laptele. Turnam laptele inapoi in oala si il lasam sa se raceasca putin.

Separat, intr-un castron, amestecam galbenusurile cu faina. Turnam treptat o treime din laptele incalzit si il amestecam cu galbenusurile, pana cand se omogenizeaza. Inainte de a pune inapoi in oala compozitia, putem sa o strecuram pentru a evita cocoloasele. Lasam compozitia la foc mic si amestecam incontinuu, astfel incat sa nu se lipeasca de fundul sau peretii vasului.

Crema de vanilie se face la foc mic, iar pe masura ce se va incalzi, se va ingrosa. Crema de vanilie nu trebuie sa fiarba. Adaugam untul si amestecam pana cand se topeste. Crema nu va avea consistenta dorita calda, insa se va intari in momentul in care se va raci. Turnam crema de vanilie intr-un vas si punem deasupra (direct peste crema) folie alimentara, astfel incat sa nu faca pojghita.

Aceasta crema de vanilie este perfecta pentru eclere sau choux à la crème.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram, pinterest si youtube.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I accept the Privacy Policy