Cum vopsim ouale de Paste natural?

Cine ma cunoaste stie ca mereu am apreciat lucrurile facute de mana, daca se poate totul de la zero. Probabil pentru ca asta am vazut si eu asta acasa. Mai este mai putin de o saptamana, asadar in weekend am vopsit oua pentru prima oara, cum altfel, daca nu natural. Asadar, cum vopsim ouale de Paste natural? Nimic mai simplu. Aveti nevoie de ceva mai mult timp ca sa le faceti, insa eu insist ca merita.

Trecand peste faptul ca vopseaua cumparata nu este tocmai sanatoasa, eu consider ca totul trebuie sa fie cu personalitate. Prin urmare, daca va asteptati sa obtineti acele oua perfecte de Paste, probabil ca nu se va intampla. Insa, perfectiunea nu inseamna totul. Si cum scrie si in coltul din stanga sus, when it comes to cooking it is better to be real than perfect.

Durata: 1-10 orecum vopsim ouale de Paste natural

Dificultate: usoara

Ingrediente:

culoarea rosie

  • 500 gr ceapa galbena
  • 2 linguri otet

culoare aramiu

  • 500 gr ceapa rosie
  • 2 linguri otet

culoare albastra

  • 1 varza rosie mica
  • 2 linguri otet 

culoare mov

  • 500 gr struguri negri
  • 2 linguri otet

altele

  • 2-3 linguri ulei de floarea soarelui

In primul rand trebuie sa aveti grija sa folositi niste vase care nu se vor colora, precum cele din aluminiu. Dupa sa nu cumva sa plangeti dupa ele. 🙂

Culoarea rosiecum vopsim ouale de Paste natural

Cel mai probabil ati mai auzit pana acum sa vopsiti ouale cu foi de ceapa. Ca sa obtinem culoarea rosie trebuie sa folosim ceapa galbena.

Intr-un vas punem doar foile de ceapa, adaugam 500 ml apa si 2 linguri de otet. Acum sunt doua variante, fie fierbem oul crud direct in oala cu foile de ceapa pentru aproximativ 6 minute, stigem focul si mai lasam pana obtinem cuoarea dorita, fie fierbem foile de ceapa, luam de pe foc si acoperim pentru 30 de minute, dupa care punem ouale in vopsea. Eu am ales prima varianta.

Am fiert ouale si le-am mai lasat inca 15-20 minute in vopsea pana am obtinut un rosu mai puternic.

Bineinteles puteti sa faceti diferite modele cu frunze sau flori pe care le presati pe coaja de ou si le sigilati bine cu un ciorap pe care il innodati.

Aceasta este si cea mai rapida varianta de a vopsi oua. Mare atentie cum scoateti ouale din apa, intrucat au o pelicula foarte fina de vopsea si se ia destul de repede cand nu este uscata.

Se aseaza ouale pe un servet de bucatarie, iar dupa ce s-au uscat, se ung cu putin ulei de floarea soarelui.

Culoarea aramiucum vopsim ouale de Paste natural

Pentru a obtine culoarea aceasta vom folosi tot foi de ceapa, insa de data aceasta rosie. Intr-un vas punem foile de ceapa, 2 linguri de otet si 500 ml apa. Lasam sa fiarba si luam vasul de pe foc. Acoperim cu capac si lasam sa actioneze pentru aproximativ 30 de minute. Strecuram vopseaua obtinuta.

Stergem bine ouale fierte si le adaugam in vopsea. Le lasam intre 3-10 ore, in functie de cat de puternica vrem sa fie culoarea. Dupa ce se raceste solutia complet, adaugam vasul la frigider, pentru a nu se strica ouale.

La final, scoatem ouale pe un servet, le lasam sa se usuce si le ungem cu putin ulei.

Culoarea albastracum vopsim ouale de Paste natural

Mie personal mi-a placut cel mai mult atunci cand am vopsit ouale cu varza rosie. Am obtinut un albastru intens.

Tocam varza cubulete si o punem intr-o oala. Acoperim varza cu apa, adaugam 2 linguri de otet si o punem la fiert. Dupa ce da in clocot, luam oala de pe foc si lasam varza in apa pentru inca 30 de minute, dupa care o strecuram. Adaugam ouale fierte in vopsea. Dupa aproximativ 3 ore vom obtine un albastru foarte deschis. Daca lasam peste 5 ore, deja vedem un albastru puternic. La fel, dupa ce se raceste solutia, punem vasul in frigider.

La final, scoatem ouale pe un servet, le lasam sa se usuce si le ungem cu putin ulei.

Culoarea movcum vopsim ouale de Paste natural

Pentru a obtine o culoare calda, ca de lavanda, folosim struguri negri, pe care ii zdrobim intr-un vas. Adaugam 500 ml de apa, 2 linguri de otet si punem vasul la fiert, Luam de pe foc, acoperim cu un capac si lasam pentru aproximativ 30 de minute, dupa care strecuram. Adaugam oul fiert si il lasam pentru minim 3 ore.

La fel, dupa ce se raceste solutia, punem vasul in frigider.

La final, scoatem ouale pe un servet, le lasam sa se usuce si le ungem cu putin ulei.

Sunt sigura ca mai sunt si alte variante de a vopsi natural ouale de Paste si astept sa imi spuneti si secretele voastre! 🙂

Un Paste cat mai frumos va doresc!

Mai multe retete traditionale gasiti aici.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *