Curcan cu legume la cuptor – slow cooked

Avand in vedere ca saptamana aceasta a fost Ziua Recunostintei, m-am gandit sa va propun o reteta cu curcan. Nu este clasicul curcan la cuptor pe care il vedem mereu in filemele americane, ci curcan cu legume la cuptor, gatit incet. Este o reteta usoara, insa necesita mai mult timp de preparare.

Durata: 3 hcurcan cu legume

Dificultate: usoara

Portii: 4

Ingrediente:

  • 500 gr carne de curcan
  • 100 ml vin alb
  • 5-6 cartofi mici
  • 3 rosii
  • 3 morcovi
  • 2 pastarnaci
  • 2 cepe
  • 1 ardei
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2-3 fire de salvie
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare, pipercurcan cu legume

Pentru reteta avem nevoie de un vas incapator cu capac. Taiem carnea de curcan in bucati mai mici. Am folosit pentru reteta pulpa de curcan, intrucat mi se pare mai gustoasa.

Curatam legumele si le taiem in bucati mai mici. Ceapa si morcovul le taiem rondele. Pastarnacul il taiem pe lung in jumatate si inlaturam partea dura. Rosiile le curatam de coaja si le taiem cubulete. Cateii de usturoi ii zdrobim putin cu lama cutitului. In cazul in care cartofii sunt mai mari, ii taiem in doua sau in patru.

Adaugam carnea si legumele in vas. Turnam deasupra vinul si uleiul de masline. Asezonam cu sare si piper si amestecam totul bine. Punem firele de salvie si untul deasupra si introducem vasul la cuptor, la foc mic.

Lasam sa se gateasca incet pentru aproximativ doua ore si jumatate. Rezultatul este extraordinar!

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *