Friptura de iepure cu salvie, usturoi verde si sparanghel

Prima oara am mancat carne de iepure acum cativa ani, crezand ca este carne de pui. Mai mult ca sigur daca stiam de la inceput, nici nu incercam. Bineinteles, dupa ce am aflat, au inceput remuscarile ca am mancat un iepuras dragalas. Spre bucuria mea, am reusit sa trec peste, iar de curand am gatit pentru prima oara friptura de iepure cu salvie. O minunatie, atat va spun!

Durata: 2h 15friptura de iepure cu salvie

Dificultate: usoara

Portii: 4-6

Ingrediente:

  • 1 iepure (aprox 1.5 kg)
  • 250 ml vin alb
  • 200 gr sparanghel
  • 2-3 fire de usturoi verde
  • 2-3 crengute de salvie
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare, piper

Poate vi se pare complicat sa gatiti iepure, insa nu este deloc asa.

Incalzim cuptorul la 160ºC. Transam iepurele si spalam bucatile de carne. Punem carnea de iepure intr-o tava, astfel incat sa nu se suprapuna. Adaugam salvia, usturoiul, vinul si uleiul de masline. Saram si piperam.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si o introducem la cuptor. Lasam carnea sa se faca la foc mic pentru aproximativ 1h 30. In acest timp carnea se va fragezi.

Inlaturam folia de aluminiu. Crestem temperatura la 180-200ºC. Adaugam sparanghelul in tava. Lasam carnea sa se rumeneasca pentru inca 30 de minute. La fiecare 10 minute turnam sucul din tava peste carne, astfel incat sa nu se usuce.

Sa imi spuneti si mie cum v-a iesit friptura de iepure cu salvie!

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *