Friptura de pui de tara cu cartofi la cuptor

Tin minte ca atunci cand eram mica nu prea mancam pui de tara. Mi se parea ca are carnea atoasa si foarte tare. Probabil am inceput sa mananc carne de tara, atunci cand parintii mei au inceput sa creasca pasari la curte. Am invatat ca daca este gatita cum trebuie, carnea devine foarte frageda, iar la gust nici nu se compara cu cea din comert. Astazi va propun sa incercati o friptura de pui de tara cu cartofi la cuptor.

Durata: 3-4 oreFriptura de pui de tara cu cartofi la cuptor

Dificultate: medie

Portii: 4

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 2 pulpe de pui
  • 8 cartofi medii
  • 200 ml vin alb
  • 1/2 lingurita usturoi uscat
  • 1 crenguta rozmarin
  • Sare, piper

Taiem pieptul de pui in bucati mi mici. Pulpele le taiem in jumatate. Asezam puiul intr-o oala cu fundul mai gros. Adaugam ustuoiul uscat, rozmarin, sare, piper si vin. Punem oala la foc mic (foarte mic) si lasam friptura de pui de tara cu cartofi la cuptorsa fiarba 2-3 ore, pana cand carnea aproape se desprinde de pe os. Nu este necesar sa mai adaugam apa. Daca va fi nevoie, mai adaugam cate putina apa pe parcurs. Puiul de tara este mai gras, asadar nu mai adaugam si ulei in reteta.

Cu jumatate de ora inainte sa terminam de fiert carnea, incalzim cuptorul la 220ºC. Curatam cartofii si ii taiem in patru. Intr-o tava asezam carnea fiarta si cartofii. Turnam peste sucul de la carne. In cazul in care nu este destul, completam cu apa. Introducem tava la cuptor pentru aproximativ 40-50 de minute.

La fiecare 10 minute turnam cu o lingura sucul din tava peste carne si cartofi. Astfel carnea nu se va usca la suprafata si se va rumeni frumos.

Priviti cat de frageda este carnea si cat de frumos s-a rumenit! Aceasta friptura de pui de tara cu cartofi la cuptor mi se pare perfecta pentru o cina in familie, intr-o zi de weekend. Serviti alaturi o salata de andive.

Aici gasiti mai multe retete cu carne de tara.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *