Fursecuri catifea – velvet cookies

In sfarsit a venit mult asteptata primavara! De 1 martie, m-am gandit ca ar merge de minune aceste fursecuri catifea. Usor crocante la exterior datorita zaharului si foarte fine la interior, incat se topesc in gura.

Durata: 3h fursecuri catifea

Dificultate: medie

Portii: aprox. 50 fursecuri catifea

Ingrediente:

  • 280 gr faina alba
  • 225 gr branza ricotta
  • 115 gr unt nesarat moale
  • 200 gr zahar tos
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 ou + 1 galbenus de ou
  • 3 linguri rase de cacao
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 1 praf de sare

Intr-un castron cernem faina. Adaugam cacao, praful de copt si sarea si amestecam bine. Intr-un alt castron mixam cateva minute ricotta cu untul. Adaugam zaharul tos si mixam pana obinem o crema fina. Incorporam ouale si mixam inca 2-3 minute.

Punem treptat faina si amestecam pana cand obtinem un aluat foarte lipicios. Acoperim castronul si il introducem la frigider pentru cel putin 2 ore sau peste noapte. Daca am incerca sa modelam aluatul imediat dupa ce l-am facut, s-ar lipi tot de maini.

Incalzim cuptorul la 160ºC. Punem intr-o tava hartie de copt si o ungem cu putin unt. Luam cate o bucata de aluat (20 gr) si il modelam in mana astfel incat sa obtinem niste bile. Trebuie sa fim destul de rapizi, astfel incat sa nu se incalzeasca aluatul si sa devina din nou lipicios. Dam foarte bine prin zaharul pudra bila obtinuta si o asezam in tava.

fursecuri catifea fursecuri catifea

Este foarte important sa lasam spatiu intre fursecuri, intrucat acestea se vor aplatiza pe masura ce se vor coace si isi vor mari diametrul. Introducem tava la cuptor pentru 14 minute. Atunci cand le scoatem din cuptor fursecurile vor fi moi la interior. Repetam operatiunea cu restul de aluat. Cat timp nu folosim aluatul, il tinem la frigider pentru a nu se incalzi.

fursecuri catifea

Tips & tricks:

  • Pentru un aspect si mai placut, puteti diminua cantitatea de cacao (1 lingura rasa) si sa adaugati 1 lingurita si jumtate de colorant rosu. 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe acest blog culinar.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebook si instagram.

Pofta buna!

 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *