Gogosi la cuptor cu crema de vanilie si sos de fructe de padure

Cine nu iubeste gogosile? De obicei o rog pe mama sa faca gogosi atunci cand vin la Bacau. Am gasit de curand aceasta reteta de gogosi la cuptor cu crema de vanilie. Wow, m-am indragostit de ele. In cazul in care doriti sa evitati prajelile si vreti totusi sa manacati ceva dulce, atunci trebuie sa incercati aceste gogosi la cuptor cu crema de vanilie si sos de fructe de padure.

Durata: 30 mingogosi la cuptor cu crema de vanilie

Dificultate: usoara

Portii: 20 gogosi

Ingrediente:

Aluat

  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 lnguri de suc de lamaie
  • 170 gr faina alba
  • 50 gr zahar tos 
  • zahar pudra
  • 1 pliculet de praf de coptgogosi la cuptor cu crema de vanilie
  • 1 praf de sare

Crema de vanilie

  • 200 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar tos
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingura faina

Sos de fructe de padure

  • 200 gr fructe de padure
  • 50 gr zahar tos
  • 1 lingura unt

Mai intai pregatim aluatul pentru gogosi. Incalzim cuptorul la 220ºC.

Intr-un bol amestecam laptele, oul, uleiul si sucul de lamaie. Intr-un alt bol cernem faina si o amestecam cu praful de copt, zaharul tos si sarea. Adaugam compozitia lichida peste faina si amestecam pana cand obtinem un aluat mai moale, de consistenta aluatului pentru briose.

Pentru a da forma, eu am folosit o tava pentru mini-bitose, cu diametrul de 2-3 centimetri. Ungem cu putin ulei formele de briose. Punem cate jumatate de lingura in gogosi la cuptor cu crema de vaniliefiecare forma si introducem tava la cuptor. Gogosile se vor coace foarte repede, in aproximativ 10-15 minute, in fuctie de cat de mari le veti face.

Cat timp se coc gogosile, facem crema de vanilie si sosul de fructe de padure. Pentru crema de vanilie, amestecam intr-o oala cu fundul mai gros galbenusurile cu faina. Turnam treptat laptele si amestecam, astfel incat sa nu ramana cocoloase. Adaugam zaharul si punem oala pe foc (mic spre mediu). Amestecam crema de vanilie fara sa ne oprim, pana cand incepe sa se ingroase. Crema de vanilie nu trebuie sa dea in clocot.

Sosul de fructe de padure se pregateste foarte repede. Punem fructele si zaharul intr-o oala cu fundul mai gros si lasam sa fiarba cateva minute, pana se ingroasa sosul. Adaugam la final untul si amestecam pana cand se topeste.

Scoatem gogosile din cuptor si le pudram cu zahar pudra.

Voi pe care le preferati? Gogosile clasice, prajite, sau aceste gogosi la cuptor cu crema de vanilie si sos de fructe de padure?

Poate vreti sa incercati si niste minitarte cu crema de vanilie si coacaze sau choux a la creme (gogosele cu crema de vanilie).

minitarte cu crema de vanilie si coacaze

choux a la creme

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.