Lasagna cu carne de vita

Incerc sa fac cat mai rar lasagna, intrucat nu ma pot opri din mancat. Si acum, in timp ce scriu pe blog simt ca imi explodeaza burta de la cat am mancat. Pana acum am incercat doar cu carne de pui, insa preferata mea a devenit lasagna cu carne de vita.

Durata: 1h 20

Dificultate: medielasagna cu carne de vita

Portii: 4-6

Ingrediente:

Sos bolognese

  • 500 gr carne tocata de vita
  • 50 ml vin rosu
  • 200 ml suc de rosii
  • 300 gr rosii decojite
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita usturoi uscat
  • 1 fir salvie
  • sare, piper

Sos bechamel

  • 500 ml lapte
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri faina
  • 1/2 lingurita oregano/ busuioc
  • sare, piper

Asamblare

  • 100 gr cascaval
  • 6 foi lasagna

Pentru sosul bolognese, mai intai pregatim sosul de rosii. Curatam ardeiul, ceapa si usturoiul si le amestecam la blender impreuna cu sucul de rosii si rosiile decojite.

Intr-o tigaie punem la incins uleiul de masline. Adaugam carnea tocata si amestecam bine astfel incat sa nu se prinda si sa ramane bucatele cat mai mici de carne. Asezonam cu sare, piper si usturoi uscat. Amestecam si lasam pe foc pana se rumeneste putin carnea. Adaugam firul de salvie, turnam vinul si sosul de rosii peste carne si fierbem la foc mare pentru aproximativ 10-15 minute, pana mai ramane aproximativ o treime din sos. Nu fierbem tot sosul, pentru ca lasagna sa nu fie uscata. La final scoatem salvia din sos.

Intr-o oala cu fundul mai gros topim untul. Adaugam faina si amestecam. Lasam pe foc pentru 1-2 minute si incepem sa turnam treptat lapte, amestecand bine de fiecare data. Preferabil ar fi sa luati un tel pentru a desface faina, astfel incat sa nu ramana cocoloase. Adaugam sare, piper si oregano. Lasam sosul la foc mic pana cand incepe sa se ingroase, insa sa nu uitam sa amestecam din cand in cand pentru a nu se prinde de fund.

Incalzim cuptorul la 180ºC. Avem nevoie de o tava mai adanca, intrucat lasagna se umfla pe masura ce se coace si nu vrem sa curga tot sosul in cuptor. Primul strat va fi unul subtire de sos bolognese. Nu punem foile de lasagna primele, pentru a nu se arde (foile pe care le-am folosit nu trebuiau fierte inainte – verificati ambalajul pentru detalii). Deasupra asezam 2 foi de lasagna. Turnam o treime din sosul bechamel si intindem pe toata suprafata. Adaugam o jumatate din sosul bolognese si razuim deasupra 50 gr cascaval. Punem din nou foi de lasagna, o treime din sosul bechamel si diferenta de sos bolognese. Asezam ultimele foi de lasagna si turnam ultima cantitate de sos bechamel. Razuim deasupra cascaval si adaugam putin piper proaspat macinat.

Introducem tava la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute, pana cand devine aurie. Lasati lasagna cu carne de vita sa se raceasca 20-30 minute, asta daca mai aveti rabdare. In cazul in care nu o mancati pe toata in aceeasi zi, stati linistiti, este la fel sau chiar mai gustoasa a doua zi.

Mai multe retete de lasagna gasiti aici.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *