Legume crocante la cuptor

Aceasta este o reteta extraordinara de a pregati legume. Sunt crocante la exterior, insa raman moi la interior si aduc un plus de culoare in farfurie. Puteti sa le folositi ca garnitura, la o mancare pe baza de carne sau chiar simple. Incercati si voi aceste legume crocante la cuptor si nu veti regreta!

Durata: 1h

Dificultate: usoara

Portii: 3-4legume crocante la cuptor

Ingrediente:

  • 50 gr unt
  • 4 cartofi medii
  • 4 morcovi
  • 2 pastarnaci
  • 2 sfecle rosii
  • 10 fire de sparanghel
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • Sare, piper

Incalzim cuptorul la 180-190ºC. Spalam si curatam legumele. Morcovii si pastarnacul ii taiem pe lung, in patru. Inlaturam partea dura de la pastarnac. Cartofii ii taiem in patru sau sase, in functie de marime. Curatam sfecla rosie si o taiem in sase.

Punem doua oale cu apa la fiert. Intr-o oala vom fierbe morcovii, pastarnacul si cartofii, iar in cealalalta sfecla rosie. Motivul pentru care nu punem sfecla rosie in acelasi vas cu restul legumelor, este ca le va colora. Dupa ce apa a inceput sa fiarba, lasam legumele aproximativ 10 minute. Astfel, legumele nu se vor gati total si nu vor deveni moi. Scurgem legumele de apa.

Avem nevoie de o tava mai mare, astfel inca legumele sa nu se suprapuna prea mult si sa se rumeneasca frumos. Punem untul in tava si o introducem la cuptor pentru cateva minute pana cand se topeste. Asezam legumele fierte in tava.

Adaugam ceapa taiata in patru si usturoiul si amestecam totul astfel incat toate legumele sa fie acoperite cu unt. Asezonam legumele si introducem tava la cuptor pentru 20 de minute. Spalam sparanghelul si inlaturam portiunea tare (cativa centimetri din coada). Adaugam si sparanghelul in tava si mai lasam legumele sa se rumeneasca pentru inca 15 minute. Avand in vedere ca sparanghelul se gateste mai repede, nu e nevoie sa il punem in cuptor de la inceput.

Tips & tricks:

  • In cazul in care aveti mai mult timp la dispozitie, folositi sfecla coapta. Veti vedea ca este mult mai gustoasa. Eu invelesc sfecla rosie in hartie de copt, apoi in folie de aluminiu si o dau la cuptorul preaincalzit la 200-220ºC pentru cateva ore, in functie de marime. Curatati sfecla dupa ce se raceste, o taiati in bucati mai mici si o puneti in tava cu morcovii, pentru a se rumeni frumos.

Pofta buna!

Daca ati incercat si voi aceste legume crocante la cuptor, astept comentariile voastre!

Astept parerile voastre si pe paginile de facebook si instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *