Mere coapte cu nuca si cacao

Ce poate fi mai bun intr-o zi de toamna, decat niste mere coapte? Acesta este un desert clasic, adorat de copii. Imi place foarte mult sa intru in casa si sa simt mirosul de mere coapte; ma face sa ma gandesc mereu la copilarie.

mere coapte

Durata: 30 min

Dificultate: usoara

Portii: 4

Ingrediente:

  • 4 mere mai mari
  • 50 gr nuca macinata
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri unt 

Incalzim cuptorul la 180-200° C. Spalam merele si le decupam in centru. Cu o lingurita scoatem samburii, insa trebuie sa avem grija ca nu vom face o gaura in baza marului.

Intr-un castron amestecam nuca cu zaharul si cacao. Umplem merele cu acest amestec si punem deasupra cate o bucatica de unt.

mere coapte

mere coapte

Asezam merele intr-o tava si o introducem la cuptor. Lasam merele sa se coaca pentru aproximativ 25 de minute pana cand se inmoaie.

Tips & tricks:

  • Adaugati jumatate de lingurita de scortisoara in amestec pentru o aroma mai puternica;
  • Puteti folosi o tava pentru briose in care sa asezati merele pentru a nu isi pierde forma initiala;
  • Inlocuiti untul cu margarina pentru o reteta de post;

Pofta buna!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *