Minitarte cu crema de vanilie si coacaze

Pana acum, cred ca nu a fost niciun week-end in Bucuresti fara sa ma duc la piata Obor – este locul unde ma umplu de energie. Imi place la nebunie sa plec de acolo cu sacosele pline de legume si fructe proaspete. Sunt deja cativa ani de cand ma duc si imi place sa cumpar mereu de la aceeasi oameni, pe care am ajuns sa ii cunosc treptat. Deja au aparut fructele de padure si bineinteles, nu am putut sa ma abtin si am cumparat de toate 🙂 . Astazi va propun un desert care mie mi se pare extraordinar de bun: minitarte cu crema de vanilie si coacaze.

Durata: 1h 30minitarte cu crema de vanilie si coacaze

Dificultate: medie

Portii: 8

Ingrediente:

Pentru inceput pregatim aluatul ca in reteta si il bagam la frigider pentru aproximativ 30 de minute. Incalzim cuptorul la 180ºC.

Tapetam blatul cu faina si intindem aluatul, gros de cativa milimetri. Taiem in forme, astfel incat aluatul sa fie inalt aproximativ 1 cm in forma tarta. Daca nu aveti forme mai mici pentru tarta, puteti folosi o tava mai mare fara nicio problema. Intepam aluatul din loc in loc cu furculita, pentru a nu creste in timpul coacerii. Introducem la cuptor aluatul pentru 20-25 de minute, pana cand devine usor auriu.

Cat timp aluatul se coace la cuptor, ne ocupam de crema de vanilie. Lasam blatul si crema de vanilie sa se raceasca.

In final umplem tarta cu crema de vanilie. Punem deasupra coacaze sau, dupa preferinte, alte fructe de sezon.

In cazul in care nu mancati minitartele in cateva ore, acoperiti fructele cu un strat de gelatina.

Eu una as putea sa mananc oricand aceste minitarte cu crema de vanilie si coacaze. Merg de minune vara 🙂 .

Mai multe idei pentru tarte gasiti aici. Sper sa va placa!

 

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *