Oua cu sparanghel si ciuperci la cuptor

Azi dimineata m-am trezit cu o foame de lup, desi am fost la o nunta la care am avut patru feluri de mancare plus desert. Parca imi era pofta de ceva diferit. M-am uitat sa vad ce am prin frigider si asa mi-a venit ideea sa fac oua cu sparanghel si ciuperci la cuptor.

Durata: 30 minoua cu sparanghel si ciuperci la cuptor

Dificultate: usoara

Portii: 1-2

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 5 fire sparanghel verde
  • 2 ciuperci champignon mari
  • 3 rosii cherry
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • usturoi uscat
  • sare, piper

Este un mic dejun foarte usor de facut. Pentru inceput incalzim cuptorul la 200ºC. Intr-o tava sau o tigaie care poate fi bagata la cuptor, punem uleiul, sparanghelul si rosiile taiate in 2 sau 4. Spargem ouale si le punem peste legume. Asezonam cu sare si piper si bagam tava la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute.

Curatam ciuprcile si le taiem in bucati mai mici. Punem ciupercile intr-o alta tava, intrucat vor lasa multa apa. Asezonam cu sare si piper, usturoi uscat. Punem o lingura de unt si introducem la cuptor pentru 20-25 de minute.

Servim totul cu paine prajita peste care punem putin ulei de masline si usturoi. Yummy! Asa merita sa iti incepi fiecare zi de weekend.

Ca si bautura, nimic mai potrivit pentru o zi de vara, decat un suc din sirop de soc cu lamaie si fructe de sezon.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *