Am vazut pe Pinterest o poza cu aceasta paine cu mozzarella si mi s-a parut o idee geniala! Imi place painea, imi place mozzarella si mai ales imi place mozzarella topita care se intinde. Cred ca este o reteta care ar avea un mare succes la copii. 🙂 Am adaptat putin reteta si am adaugat si putin pesto de leurda pentru o aroma mai buna si asa am obtinut: paine cu mozzarella si pesto de leurda.
Este foarte usor de facut, ai nevoie de doar cateva ingrediente si va recomand sa implicati si copiii cand faceti reteta, pentru ca in mod cert se vor distra.
Durata: 20 min
Dificultate: usoara
Ingrediente:
- 1 paine (cu coaja mai tare)
- 150 gr mozzarella
- 25 gr unt
- 50 gr pesto de leurda
Incalzim cuptorul la 220ºC. Taiem painea ca in poza de mai jos. Pe diagonala si apoi in sens invers, astfel incat sa obtinem niste cuburi. Mare atentie sa nu o taiati pana jos.
Topim untul intr-o tigaie. Cu o pensula ungem cu unt interiorul painii. Repetam procesul si cu pesto de leurda.
Taiem mozzarella cubulete si o punem intre cubuletele de paine obtinute.
Punem painea intr-o tava si o introducem la cuptor pentru 10 minute, timp in care se rumeneste frumos, iar mozzarella se topeste.
Din punctul meu de vedere, aceasta paine cu mozzarella si pesto de leurda merge la aproape orice, dar de cele mai multe ori ajung sa o mananc goala. Ideal ar fi sa o mancati calda, insa este la fel de gustoasa si a doua zi, rece sau o mai puteti incalzi putin inainte de a o manca.
Daca va place si voua leurda, astept sa imi scrieti propunerile voastre de retete. Gasiti aici mai multe retete pe baza de leurda.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram si pinterest.
Pofta buna!