Paine de casa cu tarate si seminte

Sa faci paine de casa nu trebuie sa fie ceva dificil. Incearca aceasta reteta usoara si in mod cert vei fi multumit de rezultat!

Tin minte ca atunci cand eram mica nu imi placea deloc painea facuta in casa, insa am incPaine de casaeput de curand sa o prepar in casa si sunt foarte incantanta.

Durata: 1h 40

Dificultate: medie

Portii: 1 paine

Ingrediente:

  • 150 gr faina neagra
  • 300 gr faina alba
  • 350 ml apa
  • 50 grame tarate de grau
  • 30 gr amestec de seminte (seminte de in, floarea soarelui, dovleac)
  • 20 gr drojdie¬†
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 galbenus de ouPaine de casa
  • 1 lingurita sare

Pentru inceput cernem faina de doua ori pentru a se aerisi. Incalzim 150 ml apa, pana devine calduta, insa nu fierbinte si o turnam peste drojdie si amestecam pana aceasta devine lichida. Adaugam 150 gr faina si amestecam pana cand se omogenizeaza. Acoperim castronul cu un prosop curat si lasam la dospit pentru 15 minute.

Dupa ce a crescut putin turnam restul de apa calduta si sarea in castron si adaugam treptat restul de faina. Punem taratele si semintele in aluat si framantam in continuare. Aluatul nu trebuie sa fie foarte tare si nu este nicio problema daca la final inca se mai prinde putin de mana. Adaugam uleiul si il mai framantam cateva minute dupa care lasam aluatul sa creasca Paine de casacel putin 30 de minute intr-un loc calduros.

Incalzim cuptorul la 220 gr si pregatim tava in care vom coace painea. Punem hartie de copt peste si o ungem cu putin ulei sau presaram niste faina pentru a nu se prinde painea.

Ungem blatul cu putin ulei, dam forma painii, o asezam in tava si o mai lasam pentru inca 10 minute inainte de a o baga la cuptor. Frecam galbenusul si ungem painea pentru a avea o culoarea aurie dupa coacere.

Introducem tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Dupa ce s-a copt painea, o scoatem din tava si o infasuram intr-un prosop curat.

Paine de casaTips and tricks:

  • Pentru o paine de casa mai pufoasa, puteti inlocui apa cu zer;
  • Puteti adauga si 50 gr de masline la final;
  • In cazul in care folositi seminte de in, acestea trebuie macinate, in caz contrar nu pot fi digerate foarte bine de aparatul digestiv

Poate nu stiai:

Taratele de grau:

  • Sunt foarte bogate in grupul de vitamine B (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9), in aminoacizi si minerale (sodiu, potasiu, magneziu, calciu etc.);
  • Ajuta la reglarea digestiei, sunt emoliente, laxative si nutritive;

Pofta buna!

Incearca si painea de casa cu faina de secara.

paine de casa cu faina de secara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *