Pasta de susan facuta acasa – Tahini

Multa vreme am crezut ca este foarte complicat sa faci pasta de susan (tahini) acasa. Noroc ca am vrut intr-o zi sa fac humus si am dat din intamplare peste o reteta usoara de tahini. Data viitoare cand vreti sa pregatiti humus, va recomand sa faceti totul de la zero, inclusiv pasta de susan.

Durata: 20 minpasta de susan

Dificultate: usoara

Ingrediente:

  • 300 gr seminte de susan
  • 9 linguri ulei rapita/masline

Reteta este cat se poate de simpla. Pentru o aroma mai intensa, rumenim putin semintele intr-o tigaie. Trebuie sa avem grija sa amestecam pentru a nu se arde.

Adaugam semintele in robotul de bucatarie (este necesar sa fie unul mai puternic astfel incat sa sparga semintele de susan) si amestecam pana cand obtinem o pasta nu foarte fina. Insa rezolvam acest lucru imediat ce adaugam uleiul. Mai mixam cateva minute si obtinem o pasta de susan de consistenta dorita.

Daca nu folositi pasta de susan imediat, o puneti intr-un borcan si o bagati la frigider, unde poate fi lasata pentru aproximativ o luna. Este posibil ca dupa un anumit timp, uleiul sa se ridice la suprafata. Este ceva normal si nu este nevoie decat sa amestecati pasta de susan cu o lingura.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebook si instagram.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *