Paste cu sos de rosii si busuioc proaspat

Astazi va propun o noua reteta de paste, avand in vedere ca sunt asa de usor de pregatit si foarte gustoase. Sunt gata in mai putin de 30 de minute si sunt perfecte daca tineti post sau daca nu vreti sa mancati carne. Paste cu sos de rosii – poate nu vi se par iesite din comun, insa sunt printre preferatele mele.

Durata: 30 min

Dificultate: usoara

Portii: 4paste cu sos de rosii

Ingrediente:

  • 500 gr paste
  • 6 rosii medii
  • 250 ml suc de rosii
  • Cateva rosii cherry
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa medie
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • ardei iute (optional)
  • cateva frunze proaspete de busuioc
  • parmezan (optional)
  • sare, piper

Cel mai mult imi place sa gatesc aceste paste cu sos de rosii vara, atunci cand gasesc rosii romanesti de gradina. Daca nu, prefer sa folosesc rosii la conserva. Recunosc ca de cele mai multe ori am rosii la borcan puse de mama pentru iarna.

Punem intr-o oala mare apa cu o lingurita de sare. In momentul in care apa incepe sa fiarba adaugam pastele si le lasam conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurgem pastele bine de apa. Pentru aceasta reteta prefer sa folosesc spaghetti sau tagliatelli, dar aici totul tine de preferinte.

Intre timp pregatim sosul de rosii. Spalam si curatam legumele. Punem intr-un bender rosiile (curatate de coaja), sucul de rosii, ardeiul gras, ceapa, cateii de usturoi si optional ardei iute, daca vreti sa fie mai picante pastele. Mixam pana se omogenizeaza toate ingredientele. Turnam sosul intr-o oala si lasam sa fiarba 15 minute la foc mediu spre mare, astfel incat sa se ingroase putin. Adaugam uleiul de masline si oregano. Amestecam din cand in cand. Dupa ce sosul de rosii a ajuns la consistenta dorita, punem rosiile cherry taiate in doua si mai lasam sa fiarba 1-2 minute. Adaugam sare si piper proaspat macinat.

Intr-o farfurie adanca punem o portie de paste si sos de rosii din abundenta. Servim cu frunze proapete de busuioc. Optional mai putem adauga si parmezan. Eu mereu voi opta pentru extra parmezan. 🙂

paste cu sos de rosii paste cu sos de rosii

Ce poate fi mai gustos si mai simplu de facut decat niste paste cu sos de rosii? 🙂

Pentru zilele de post incercati si mancare de naut sau ardei copti cu sos de rosii.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *