Piept de curcan cu legume la gratar si sos de avocado

Ma bucur ca am aproape tot timpul carne de pui sau de curcan de tara si recunosc ca nu am mai cumparat de foarte mult timp carne de pasare din supermarket. De cativa ani, de cand au inceput parintii mei sa creasca si curcani, am devenit fanul numarul unu. Carnea de curcan mi se pare mai gustoasa decat cea de pui.

Pieptul de curcan cu legume la gratar este o reteta uoara si rapida. Este gata in mai putin de 30 de minute si este ideala pentru o cina in timpul saptamanii cand suntem aproape mereu in criza de timp.

Durata: 30 minutePiept de curcan la gratar

Dificultate: usoara

Portii: 4

Ingrediente:

  • 500 gr piept de curcan
  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 2 cartofi
  • Sos de avocado – reteta o gasiti aici
  • Sare si piper dupa gust
  • Usturoi uscat
  • 1 crenguta rozmarin

Carnea de curcan este mai tare si de aceea trebuie sa o feliem si sa o batem putin. Punem la incins o tigaie non-aderenta, preferabil de fonta. Asezonam pieptul si il asezam in tigaie, unde am adaugat o crenguta de rozmarin. Tinem carnea aproximativ 5 minute pe fiecare parte.

Intre timp spalam legumele si le taiem felii de 0.5 cm si le saram. La fel ca si in cazul pieptului de curcan, punem legumele in tigaia incinsa si le lasam pana se inmoaie putin.

Asezam totul in farfurie si servim cu sos de avocado.

Tips & tricks:

  • Pentru o carne mai frageda, o puteti lasa la marinat in vin alb pentru cateva ore inainte de a o pregati;

Poate nu stiai:

Pieptul de curcan:

  • Este sarac in calorii: 100 gr de carne contin aproximativ 120 kcal.
  • Este bogat in proteine: aproximativ 32 gr la 100 gr de carne;
  • Este sarac in grasimi, prin urmare este potrivit pentru diete;
  • Este bogat in vitaminele B6 si B12, in fier, zinc, seleniu si fosfor;

 

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *