Piept de rata cu cartofi dulci si sos de rodii

Parca a trecut ceva timp de cand am postat o reteta cu carne de rata. Carnea de rata este noua mea pasiune si imi place mereu sa incerc noi combinatii. Daca aveti o cina mai speciala, va propun sa incercati aceasta reteta: piept de rata cu cartofi dulci si sos de rodii.

Durata: 1hpiept de rata cu cartofi dulci si sos de rodii

Dificultate: medie

Portii: 2

Ingrediente:

  • 250 gr piept de rata (cu piele)
  • 1 cartof dulce
  • 200 gr sfecla rosie (3-4 bucati mici)
  • 1 lingura melasa de rodii
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare, piper

Scoatem carnea din frigider si o lasam sa ajunga la temperatura camerei. Legumele sunt cele care se gatesc cel mai greu, prin urmare incepem cu ele. Incalzim cuptorul la 200ºC. Spalam sfecla rosie si o punem la fiert pentru aproximativ 30 de minute. Curatam de coaja sfecla rosie si o taiem in sase.

Curatam cartoful dulce si il taiem in cubulete. Ungem cu ulei de masline o tava si asezam cartoful dulce si sfecla rosie. Asezonam cu sare si piper. Introducem tava la cuptor pentru aproximtaiv 20-30 de minute, cat timp se rumenesc legumele.

Rata se pregateste cel mai repede. Eu am folosit o tigaie de fonta. Asezonam carnea cu sare si piper si o punem cu pielea in jos, in tigaia neincazita. Astfel carnea se incalzeste treptat, iar grasimea are timp sa se topeasca. Lasam carnea aproximativ 5 minute, pentru a se rumeni pielea. Intoarcem carnea pe partea cealalta si o mai lasam 2-3 minute. Bagam tigaia la cuptor pentru 10-12 minute, la 200ºC. La fel ca si la carnea de vita, si carnea de rata trebuie lasata aproximativ 10 minute inainte de a fi taiata. Veti observa ca la interior va fi roz. In cazul in care doriti sa fie mai bine facuta, mai lasati carnea 5 minute la cuptor.

Taiem pieptul de rata in bucati de 1-2 centimetri, asezam legumele si turnam sosul de rodii.

Atunci cand fac carne de rata, imi place foarte mult sa pregatesc piure de pastarnac sau piure de morcov.

Daca tot se apropie Valentine’s day, de ce sa nu pregatiti piept de rata cu cartofi dulci si sos de rodii?

Gasiti aici mai multe retete cu carne de rata. Doua dintre retetele mele preferate cu carne de rata sunt: rata la cuptor cu piure de morcovi si pastarnac si piept de rata cu piure de mango si pastarnac.

rata la cuptor cu piure de morcovi si pastarnac

piept de rata cu piure de pastarnac si mango

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *