Piure de morcovi – fin, colorat, aromat

Trebuie sa recunosc ca am crescut cu piure de cartofi si pana acum cativa ani mi s-ar fi parut ciudat sa incerc sa fac piure din alte legume. Simt ca am irosit foarte multi ani 🙂 . Azi va propun un piure de morcovi, care este printre preferatele mele. Merge de minune cu friptura de rata.

Durata: 1hpiure de morcovi

Dificultate: usoara

Portii: 4

Ingrediente:

  • 500 gr morcovi
  • 100 ml lapte
  • 50 ml smantana pentru gatit
  • 50 gr unt
  • sare, piper

Spalam morcovii si ii punem la fiert. Nu este necesar sa ii curatam. In momentul in care s-au inmuiat (facem testul cu furculita), scurgem apa si ii lasam sa se raceasca putin pentru a-i putea curata.

Punem la incalzit laptele si smantana, in care topim untul.

Pasam morcovii cu un mixer vertical sau la blender, adaugand treptat lapte, smantana si unt. Asezonam cu sare si piper, dupa gust. Piureul de morcovi trebuie sa fie foarte fin. Daca este necesar, il trecem printr-o sita.

Mie imi place la nebunie acest piure de morcovi si trebuie neaparat sa il serviti cu carne de rata. Combinatia ideala!!!

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.