Piure de telina – fin si cremos

In ultima perioada am incercat sa fac piure din aproape orice, iar saptamana trecuta am facut piure de telina (radacina). Va propun sa incercati din cand in cand sa inlocuiti piureul clasic de cartofi cu alte legume. Nu veti fi dezamagiti!

Durata: 1hpiure de telina

Dificultate: usoara

Portii: 4

Ingrediente:

  • 500 gr telina radacina
  • 100 ml lapte
  • 50 ml smantana pentru gatit
  • 50 gr unt
  • sare, piper

Spalam telina si o punem la fiert. Nu este necesar sa o curatam. In momentul in care s-a inmuiat (facem testul cu furculita), scurgem apa si lasam telina sa se raceasca putin pentru a o putea curata.

Punem la incalzit laptele si smantana, in care topim untul.

Pasam telina cu un mixer vertical sau la blender, adaugand treptat lapte, smantana si unt. Asezonam cu sare si piper, dupa gust. La final, piureul nu trebuie sa mai aiba deloc cocoloase.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.