Pizza cu sos de rosii, mozzarella si rucola

Ce faci atunci cand ai rucola proaspat culeasa din gradina? Am eu raspunsul – o pizza cu sos de rosii, mozzarella si rucola, mai exact muuuulta rucola. Eu sunt fan orice pizza cu rucola si merge de minune daca mai adaugi si putin parmezan. Yummy!

Durata: 1h 30pizza cu sos de rosii, mozzarella si rucola

Dificultate: medie

Portii: 4-6

Ingrediente:

  • aluat pentru pizza
  • 250 gr mozzarella/ cascaval
  • parmezan (optional)
  • rucola
  • suc de rosii/ ketchup
  • oregano
  • 1 lingura ulei de masline
  • piper proaspat macinat

Mai intai pregatim aluatul si il lasam sa creasca. Daca sunteti presati de timp, puteti cumpara aluatul de la o brutarie.

Incalzim cuptorul la temperatura maxima. Ungem cu ulei hartia de copt. Eu am ales sa fac 2 pizza mai mici. Aluatul trebuie sa fie gros de aproximativ 5 mm, insa depinde de preferintele fiecaruia.

Ungem aluatul cu 2-3 linguri de sos de rosii sau ketchup. Eu una prefer sucul de rosii, pentru o aroma cat mai fresh. Radem mozzarella sau cascaval astfel incat sa acoperim intreaga suprafata.  In cazul in care folositi mozzarella in zer, trebuie sa o scurgeti foarte bine, altfel va lasa tot zerul cand bagati pizza la cuptor, iar blatul se va inmuia. Va spun asta din experienta 🙂 . Daca observati ca lasa zer in momentul coacerii, folositi un servetel sa indepartati lichidul. Punem deasupra putin oregano si piper proaspat macinat..

Transferam hartia de copt pe gratarul de la cuptor. Eu am doua caramizi in cuptor si prefer sa o coc direct pe ele. In functie de cat de gros este aluatul, lasati pizza sa se coaca intre 15-20 de minute. Incercati cu cutitul in mijloc si verificati daca aluatul mai este crud.

Dupa ce scoatem pizza de la cuptor, adaugam rucola si radem putin parmezan (sau mai mult 🙂 ).

Se serveste calda, sau rece cu extra sos de rosii. Mie imi place foarte mult si pizza rece.

Pentru o pizza vegetariana si fresh, incearca si tu pizza cu sos de rosii, mozzarella si rucola.

Mai multe retete de pizza facute in casa gasiti aici.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *