Pui de tara cu sparanghel, ciuperci si sos de leurda

Pentru masa de Paste m-am gandit ca sunt mai multe persoane care nu mananca carne de miel si o prefera pe cea de pui. Si eu am fost in aceasta categorie multi ani de zile. Nici acum nu astept cu nerabdare sa mananc miel, insa macar nu mai stramb din nas 🙂 . Asadar, va propun o reteta care imi place foarte mult si merge de minune primavara: pui de tara cu sparanghel, ciuperci si sos de leurda. Da, leurda, my new best friend.

Durata: 3h

Dificultate: medie

Portii: 2pui de tara cu sparanghel, ciuperci si sos de leurda

Ingrediente:

  • 2 pulpe de pui
  • 8 fire de sparanghel
  • 100 gr ciuperci shimeji
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingura de unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sare,piper

Sos de leurda

  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 150 gr leurda
  • 25 ml lapte
  • Sare

Prefer sa folosesc pui de tara pentru ca este mai gustos si pentru ca il am de la parintii mei. Daca nu folositi pui de tara, tocmai ati scurtat timpul la aproximativ o ora, intrucat nu va mai fi necesar sa fierbeti carnea la foc mic pentru cateva ore, ci doar veti praji pulpele intr-o tigaie.

Punem intr-un vas pulpele de pui, adaugam vinul si acoperim cu un capac. Lasam sa fiarba pentru aproximativ 2 ore la foc mic.

Intr-o tigaie, preferabil de fonta, adaugam carnea fiarta si sosul ramas. Saram, piperam si adaugam cele 2 linguri de ulei de masline. Lasam la foc mediu pana scade sosul si carnea se rumeneste.

Intr-o oala punem la fiert apa cu sare. Taiem partea dura de la sparanghel si il punem in apa clocotita. Lasam sa fiarba 3 minute, iar dupa il scoatem din apa.

Taiem baza ciupercilor. Topim untul intr-o tigaie si adaugam ciupercile curatate. Saram si piperam. Lasam la foc mediu pana nu mai au deloc apa in tigaie si se rumenesc putin.

Punem la fiert intr-o oala laptele si smantana. Cand fierbe, adaugam leurda tocata si lasam sa mai fiarba 3-4 minute la foc mic. Luam vasul de pe foc si acoperim cu un capac. Cand sosul devine caldut, il mixam la blender astfel incat sa devina foarte fin.

Pentru partea de plating, totul tine de imaginatie. Oricum, gustul este extraordinar de bun. 🙂

Ce spuneti? Incercati si voi pentru masa de Paste pui de tara cu sparanghel, ciuperci si sos de leurda?

Mai multe retete traditionale de Paste gasiti aici. Iar daca va place puiul de tara, gasiti pe blog mai multe retete.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *