Pui de tara la cuptor cu salvie si vin

Daca este week-end, atunci trebuie un meniu pe cinste pentru cina in familie. Cred ca v-am tot spus ca sunt tare norocoasa ca parintii mei cresc pui la curte. Desi este mai greu de pregatit un pui de tara, gustul este de o mie de ori mai bun. Asadar, daca vorbim de pui de tara, totul se intampla lent, foarte lent, dar merita. Azi va propun sa gatiti pui de tara la cuptor cu salvie si vin.

Durata: 3 orepui de tara la cuptor cu salvie si vin

Dificultate: usoara

Portii: 4-6

Ingrediente:

  • 1 pui sau 4 pulpe
  • 200 ml vin alb/ rose
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingura unt
  • 2 crengute de salvie
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita ceapa uscata
  • 1/2 lingurita usturoi uscat
  • sare, piper

Preincalzim cuptorul. Intr-un vas cu fundul mai gros punem puiul portionat. Adaugam boia dulce, usturoi uscat, ceapa uscata, sare, piper si cateii de usturoi zdrobiti. Amestecam bine totul. Turnam vinul peste carne. Punem untul si salvia.

Acoperim vasul cu folie de aluminiu si il introducem la cuptor. Lasam carnea sa se faca la foc mic, mic de tot. Dupa o ora si jumatate, intoarcem carnea pe partea cealalta si acoperim vasul din nou cu folie de aluminiu. In cazul in care vi se pare ca nu mai are apa, mai adaugati pentru a nu se arde. Mai lasam tava acoperita pentru inca o ora, cand carnea trebuie sa se desprinda de pe os si sa fie frageda. Nu mai avem de asteptat decat 30 de minute, cat se rumeneste carnea. Din 10 in 10 minute turnam putin sos peste carne pentru a nu se usca.

Ce spuneti? Incercati si voi? In mod cert nu este greu si desi dureaza cam 3 ore sa o pregatiti, nu trebuie sa acordati o mare atentie.

Si daca tot am facut pui de tara la cuptor cu salvie si vin, atunci trebuie sa pregatim si o garnitura. Ce spuneti de niste cartofi noi la cuptor cu marar sau legume crocante la cuptor? Daca va ganditi la o salata, parca ar merge o salata de andive sau o salata de sfecla rosie cu branza de capra.

Si daca tot este weekend si este o cina speciala in familie, eu zic ca trebuie si un desert (azi nu ne uitam la calorii :)). Este toamna, asa ca ma gandesc la o tarta cu smochine si nuci.

Aici gasiti mai multe retete cu carne de tara.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *