Pulpa de curcan la cuptor cu salvie si usturoi verde

Cred ca v-am mai spus de cateva ori cat de mult imi place carnea de curcan, mai ales daca este crescut la curte. Mi se pare mult mai gustooasa carnea de curcan fata de cea de pui. Astazi va propun o reteta absolut delicioasa, incat o sa va lingeti pe degete: pulpa de curcan la cuptor cu salvie si ustuoi verde. Mai aruncati si niste legume si ati obtinut cina perfecta.

Durata: 2h 45 minpulpa de curcan la cuptor cu salvie si usturoi verde

Dificultate: usoara

Portii: 2

Ingrediente:

  • 1 pulpa de curcan (preferabil de tara)
  • 200 ml vin alb
  • 4 morcovi
  • 2-3 fire usturoi verde
  • 2-3 crengute salvie
  • Sare, piper

Incalzim cuptorul la foc mic spre mediu. Eu am folosit un ceaun, dar puteti folosi o tava. Curatam morcovii si ii taiem felii groase de cativa centimetri. Spalam carnea de curcan si nu indepartam pielea, intrucat vrem sa aiba cat mai multa savoare carnea si nici nu vrem sa se usuce. Punem carnea peste morcovi. Punem sare si piper proaspat macinat. Adaugam salvia si usturoiul verde. Turnam vinul alb si acoperim cu folie de aluminiu.

Introducem carnea la cuptor si o lasam acoperita pentru 2h. Inlaturam folia de aluminiu si marim temperatura la cuptor la 200-220ºC. Lasam carnea sa se rumeneasca pentru inca 20-30 de minute. O data la 10 minute ungem carnea de curcan cu sosul lasat in timpul coacerii, astfel incat sa nu se rumeneasca prea tare.

Arata genial! Trebui sa incercati si voi – pulpa de curcan la cuptor cu salvie si usturoi verde!

Pentru mai multe retete cu carne de curcan, dati click aici.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *