Pulpa de rata cu sos de rubarba

Mereu cand merg la Bacau ma intorc cu o tona de bunatati. Ieri am primit niste pulpe de rata si avand in vedere ca aveam si rubarba proaspat taiata din curte, m-am gandit ca ar merge de minune impreuna. Asadar, astazi va propun pulpa de rata cu sos de rubarba, la care am mai adaugat si niste ceapa si mere caramelizate. Eu am mancat doua portii – asa de bun a fost!

Durata: 3hpulpa de rata cu sos de rubarba

Dificultate: medie

Portii: 2

Ingrediente:

Friptura

  • 2 pulpe de rata
  • 500 ml supa de pui
  • 1 fir usturoi verde
  • 1 ceapa
  • 1 fir cimbru
  • 2 foi de dafin
  • sare, piper

Sos de rubarba

  • 100 gr rubarba
  • 1 lingura zahar

Ceapa si mere caramelizate

  • 2 cepe rosii
  • 1 mar mediu
  • 2 linguri de unt
  • 1 fir cimbru
  • sare, piper

Rubarba coapta

  • 1 fir de rubarba
  • 1 lingura zahar

Incalzim cuptorul la 160ºC. Intr-o tava punem pulpele de rata. Adaugam ceapa si usturoiul taiate in bucati mai mari, cimbrul si foile de dafin. Asezonam cu sare si piper si turnam supa de pui. Acoperim cu folie de aluminiu si introducem la cuptor pentru 2h-2h 30, pana cand carnea devine moale. In ultimele 20 de minute inlaturam folia de aluminiu pentru a lasa carnea sa se rumeneasca.

Pentru sosul de rubarba, punem intr-un vas apa la fiert cu o lingura de zahar. Adaugam rubarba taiata bucati si lasam sa fiarba pana cand se inmoaie, aproximativ 10-15 minute. La final strecuram apa, insa nu o aruncam, intrucat este posibil sa mai avem nevoie de putina apa pentru a subtia sosul. Pasam rubarba cu un mixer si o strecuram pentru a obtine un sos fin. Eu am mai adaugat 1 lingura din apa in care a fiert. Daca vi se pare prea acru sosul, mai adaugati 1 lingurita de zahar,

Pentru a carameliza ceapa si merele, punem untul la topit intr-o oala cu fundul mai gros. Adaugam cimbrul si ceapa taiata in 4. Lasam la foc mic pentru aproximativ 10 minute. Curatam marul de coaja, inlaturam cotorul si il taiem felii groase de 1/2 de centimetru. Punem marul in oala si mai lasam inca 10 minute, amestecand din cand in cand. Punem sare si piper.

Rubarba coapta mi s-a parut o nebunie. Se face foarte usor. Taiem rubarba in bucati de 5 centimetri. Le punem pe hartie de copt. Presaram o lingura de zahar si acoperim cu folie de aluminiu. Introducem la cuptor ( 180ºC ) si lasam pentru 10-15 minute sa se inmoaie. Inlaturam folia de aluminiu si mai lasam cateva minute. La final, rubarba trebuie sa fie moale, insa sa isi pastreze forma.

Acum ca am pregatit totul, ne punem pe asamblat. Plating-ul nu este punctul meu forte, insa poate aveti voi o imaginatie mai bogata. Am turnat in farfurie sosul de rubarba si am pus deasupra pulpa de rata frumos rumenita. Punem cateva felii de ceapa si mar caramelizate si bineinteles sa nu uitam de rubarba coapta.

De abia astept sa pregatesc din nou pulpa de rata cu sos de rubarba, intrucat mi-a placut la nebunie.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *