Romanesco la cuptor cu usturoi si lamaie

In weekend m-am gandit sa pregatesc o cina in familie vegetariana. Nu cred ca am mai facut asta pana acum, insa mi s-a parut o idee buna. Oricum facusem de dimineata cumparaturi si aveam foarte multe legume si fructe in frigider. In weekend am pregatit pentru prima data romanesco si simt ca vom avea o relatie de lunga durata 🙂 .

romanesco la cuptor cu usturoi si lamaie

Meniul din weekend a fost unul destul de mare: romanesco la cuptor cu usturoi si masline, rulouri de vinete cu spanac si ricotta, tarta cu spanac, chiftelute cu cartofi si romanesco, chec cu banane si afine, tarta cu ananas si rubarba si sfintisori.

Romanesco are un gust asemanator cu conopida sau broccoli. Eu iubesc broccoli la nebunie, asadar nu putea sa nu imi placa.

Durata: 30 min

Dificultate: usoara

Portii: 2

Ingrediente:

  • 1/2 romanesco
  • 1/2 lamaie
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 lingurita coaja de portocale
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare

Reteta este foarte simplu de pregatit.

Incalzim cuptorul la 200°C. Spalam romanesco, inlaturam frunzele si il taiem pe jumatate, ca in poza de mai jos. Pentru a obtine acele florete frumoase, taiem de-a lungul cotorului. Am selectat bucatile mai mari, iar cele mai mici le-am folosit la chiftelele cu cartofi si romanesco.

romanesco la cuptor

Ungem o tava cu ulei de masline, punem bucatile de romanesco, felii de lamaine, usturoiul zdrobit si coaja de lamaie si  de portocala. Asezonam cu sare si amestecam.

romanesco la cuptor

Bagam tava la cuptor si coacem romanesco pentru aproximativ 20 de minute, pana cand se rumeneste.

Eu l-am mancat si gol dar si ca garnitura la rulourile de vinete cu spanac si ricotta. In mod cert voi mai incerca romanesco la cuptor cu usturoi si lamaie.

Mai multe retete vegetariene gasiti aici. Printre preferatele mele sunt galbiorii cu ardei si usturoi si muhammara.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram, pinterest si youtube.

Pofta buna!