Rosii la cuptor cu branza de capra

Rosii la cuptor cu branza de capra si sos de verdeturi – atat de verde si de proaspat! Am fost acasa la Bacau si am primit multe rosii gustoase de gradina. M-am gandit la o reteta usor de pregatit, care merge de minune seara, la cina.

Durata: 30 minrosii la cuptor

Dificultate: usoara

Portii: 2

Ingrediente:

  • 4 rosii 
  • 50 gr branza de capra
  • 8 catei de usturoi
  • 2-3 fire cimbru
  • 1/2 legatura patrunjel
  • busuioc proaspat
  • oregano poaspat
  • 2 lingurite capere
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • ulei de masline
  • sare, piper

Incalzim cuptorul la 200ºC. Taiem rosiile pe jumatate, le asezam in tava si le saram si piperam. Curatam usturoiul si il zdrobim cu lama cutitului. Punem pe fiecare jumatate de rosie cate un catel de usturoi. Adaugam firele de cimbru, oregano si cateva frunze de busuioc proaspat. Turnam 1-2 linguri de ulei de masline peste rosii si introducem tava la cuptor timp de 20 de minute.

Intre timp pregatim sosul de verdeturi. Punem la blender patrunjel, 6-7 frunze de busuioc, capere, suc de lamaie si 1-2 linguri de ulei de masline. Mixam pana obtinem consistenta unui sos. Asezonam dupa gust.

Turnam in farfurie sosul obtinut, punem deasupra cateva rosii la cuptor si felii de branza de capra. Eu am facut si niste crackers din parmezan. Arata super apetisant, nu?

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *