Rulada cu rubarba si crema de vanilie

A fost pentru prima data cand am facut o rulada si chiar am avut mari emotii ca nu o sa imi iasa, ca poate o sa se rupa, dar sunt foarte incantata. Iar gustul este genial, contrastant, dulce-acrisor. Va asigur ca daca incercati o data aceasta rulada cu rubarba si crema de vanilie, va intra in top prajituri preferate.

tarta cu rubarba si crema de vanilie

Durata: 1h

Dificultate: medie

Portii: 6

Ingrediente:

Blat

  • 3 oua
  • 75 gr faina alba
  • 75 gr zahar 
  • 1 pliculet praf de copt
  • un praf sare

Umplutura

  • 250 gr rubarba
  • 300 gr crema de vanilie
  • 200 ml smantana min 30% grasime
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 linguri zahar brun

Incalzim cuptorul la 180°C.

Intr-un bol, batem ouale cu zaharul, pana cand si-au triplat volumul. Cernem faina si o punem peste oua, impreuna cu praful de copt si sarea. Amestecam de jos in sus, astfel incat sa pastram cat mai mult aer in compozitie.

Ungem cu ulei hartia de copt si o asezam intr-o tava (30×40 cm). Turnam compozitia si bagam tava la cuptor. Coacem blatul timp de 8 minute, pana se rumeneste putin. Dezlipim rulada de pe hartie si o rulam, nu foarte strans. O lasam sa se raceasca.

Taiem rubarba in bucati de 2-3 cm si o punem intr-un vas, adaugam zaharul (20 gr) si o coacem timp de 20-25 de minute. Scoatem rubarba de la cuptor si scurgem tot sucul.

Batem smantana cu zaharul vanilat timp de 1-2 minute, pana se ingroasa. Turnam smantana peste crema de vanilie (racita).

Desfacem blatul, punem crema obtinuta si rubarba. Rulam cat de strans posibil si bagam rulada la frigider pentru a se raci.

Aceasta rulada cu rubarba si crema de vanilie este perfecta intr-o zi calduroasa de vara; este racoroasa si este dulce-acrisoara.

Mai multe retete cu rubarba gasiti aici.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!