Rulouri cu spanac si branza feta

Aceste rulouri aurii si pufoase sunt perfecte ca si aperitiv la o petrecere. Spanacul si branza feta merg foarte bine impreuna si mai mult ca sigur vor fi foarte apreciate de catre invitati.

Avand in vedere ca nu mai este mult pana la Craciun, deja am inceput sa ma gandesc ce retete sa pregatesc. Rulourile cu spanac si branza feta mi se par foarte potrivite, mai ales ca sunt vegetariene, iar masa de Craciun va fi cel mai probabil plina de mancaruri pe baza de carne.

Durata: 1h 30rulouri cu spanac si branza feta

Dificultate: medie

Portii: 10-12

Ingrediente:

Aluat

  • 400 gr faina
  • 200 gr smantana
  • 50 ml apa
  • 1 ou
  • 25 gr drojdie
  • 1/2 lingurita sare

Umplutura

  • 300 gr spanac fiert
  • 75 gr branza feta
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • ½ lingurita sare
  • piper
  • 1 galbenus de ou

Intr-un castron amestecam drojdia cu apa calduta, pana cand aceasta rulouri cu spana si branza fetase dizolva. Adaugam cateva linguri de faina si amestecam. Acoperim castronul cu un prosop pentru 15-20 de minute. Dupa ce a crescut putin compozitia, incorporam smantana, oul si sarea. Cernem faina si o adaugam treptat pana cand obtinem un aluat consistent, elastic si nu foarte tare. Acoperim din nou castronul cu un prosop si lasam aluatul la dospit, la loc calduros, pentru aproximativ 30 de minute. Daca vreti sa mai economisiti niste timp, puteti cumpara aluat de foietaj.

Intre timp pregatim umplutura. Spanacul l-am cumparat congelat, intrucat nu am avut proaspat. Intr-o tigaie punem uleiul sa se incinga si adaugam spanacul. Il lasam sa fiarba pana cand ramane fara apa. La final adaugam usturoiul zdrobit, piper si sare. Luam tigaia de pe foc si presaram branza feta maruntita.

Incalzim cuptorul la 180ºC. Intr-o tava asezam hartie de copt si o ungem cu putin ulei.

Pentru forma de bradut m-am inspirat dintr-o alta reteta care era cu nutella, insa m-am gandit ca pentru masa de Craciun ar arata mai bine cu spanac.

Trebuie sa avem grija sa fie suficienta faina pe blatul pe care vom intinde aluatul, astfel incat sa nu se prinda. Pentru forma de brad, intindem o bucata de aluat si o taiem in forma dorita. Asezam bradutul in tava si il ungem cu umplutura de spanac si branza feta. Intindem o alta bucata de aluat si o punem deasupra. Taiem cu cutitul foaia de aluat, astfel incat sa aiba aceleasi dimensiuni cu prima foaie. Taiem fasii late de 1-2 centimetri si le rasucim. Ungem cu galbenus de ou si introducem bradutul la cuptor pentru 15-20 minute pana cand se rumeneste.

rulouri cu spanac si branza feta rulouri cu spanac si branza feta

rulouri cu spanac si branza fetarulouri cu spanac si branza feta

Din aluatul ramas am facut rulouri. Intindem foaia de aluat si punem umplutura de spanac. Rulam foia si taiem bucati groase de 2-3 centimetri pe care le asezam in tava. Eu am folosit tava pentru briose. Rulourile cu spanac si branza feta au nevoie sa stea la cuptor pentru 20-25 de minute.

rulouri cu spanac si branza feta rulouri cu spanac si branza feta

rulouri cu spanac si branza feta rulouri cu spanac si branza feta

Pe langa faptul ca arata foarte bine, sunt si foarte gustoase! Astept sugestiile voastre pentru masa de Craciun!

Pofta buna!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *