Salata calda cu piept de rata

Salata calda cu piept de rata pare a fi o reteta foarte pretentioasa, insa in realitate nu este nimic complicat in a o pregati. Este o salata foarte aromata care poate fi mancata ca si starter sau fel principal in timpul mesei.

Durata: 30 minsalata calda cu piept de rata

Dificultate: uoara

Portii: 4

Ingrediente:

  • 1/2 piept de rata
  • 200 gr dovleac placintar
  • 1 salata andiva
  • 50 gr salata rucola
  • cateva frunze varza kale
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 portocala
  • sucul de la jumatate de portocala
  • ulei de masline
  • sare, piper

    salata calda cu piept de rata

Incalzim cuptorul la 180º C. Curatam dovleacul de coaja si il taiem felii groase de max. 1 cm. Asezam feliile intr-o tava, le asezonam cu sare si piper si le stropim cu 2 linguri de ulei de masline. Introducem tava la cuptor pentru 20-25 de minute pana cand se inmoaie feliile de dovleac si se rumenesc putin.

Intre timp pregatim salatele. Salata andiva (in poza cea sub forma de rozeta) am gasit-o din intamplare in piata. Eram obisnuita sa consum radacina. In cazul in care nu gasiti frunzele se pot folosi fara probleme andive, intrucat amandoua au gust amarui. Spalam bine salata si o uscam fara a o strivi, preferabil cu un uscator de salata sau pe un servet. Tocam marunt salata kale si ceapa verde. Amestecam totul intr-un castron. Portocala o curatam de coaja, inclusiv de pielita alba si o feliem.

Cu cateva minute inainte de a scoate dovleacul de la cuptor, pregatim pieptul de rata. Preferabil ar fi ca pieptul de rata sa fie cusalata calda cu piept de rata piele. Astfel va avea un gust mai savuros, intrucat in momentul in care gatim carnea de rata, grasimea se topeste. Taiem pieptul in felii de 1-2 centimetri. Asezam o tigaie pe foc si o lasam sa se incinga bine. Adaugam 1 lingura de ulei de masline si punem carnea la prajit. Daca va place carnea mai in sange, o lasati 20-30 de secunde pe fiecare parte, daca nu, 1-2 minute pe fiecare parte.

Pe un platou asezam salatele. Asezonam cu sare si piper, sucul de portocala si 1-2 linguri de ulei de masline. Asezam deasupra bucati de portocala si feliile de dovleac. Pieptul de rata il taiem in felii mai mici si il plasam in centrul platoului. In cazul in care ati lasat si pielea, preferabil este sa o inlaturati inainte de a servi pieptul de rata.

Tips & tricks:

  • Pentru un gust usor picant puteti adauga 1-2 frunze de mustar, pe care le tocati marunt pentru ca au un gust puternic;salata calda cu piept de rata
  • Pentru o salata mai satioasa adaugati si un pumn de nuci;

Poate nu stiai:

Varza kale:

  • 67g de varza Kale contine 134% din doza zilnica recomandata de vitamina C
  • 100 g- varza Kale conţine 150 mg de calciu;
  • Are un numar redus de calorii si este bogata in fibre;

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *