Saramura de scrumbie de Dunare

Avand in vedere ca maine este dezlegare la peste, m-am gandit ca cei care au tinut post, merita sa incerce o delicioasa saramura de scrumbie. Iar daca vremea tine cu voi si puteti sa o faceti la gratar, va fi wow!

Durata: 40 minsaramura de scrumbie

Dificultate: usoara

Portii: 4

Ingrediente:

  • 4 scrumbii
  • 2 rosii mari
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ardei iute
  • 1 lingurita piper boabe
  • ½ lingurita cimbru
  • 2 linguri sare grunjoasa

Spalam bine pestii si ii curatam. Pestele il lasam intreg, nu este nevoie sa il portionam. Pentru aceasta reteta am folosit o tigaie de fonta. Incingem bine tigaia si o ungem cu putin ulei. Tapetam cu un servet de bucatarie pestii. Ii saram si ii asezam in tigaie. Ii lasam aproximativ 10 minute pe fiecare parte sau pana se rumenesc frumos. Bineinteles, varianta cea mai buna este sa ii faceti la gratar, intrucat va avea pestele un gust mult mai bun, insa ne adaptam si in casa 🙂 .

Rosiile le spalam si le punem intregi fie in tigaia in care este pestele, fie la cuptorul preincalzit la 220ºC. Le lasam pana se inmoaie putin si putem indeparta cu usurinta coaja. Inca nu se gasesc acele rosii de gradina frumoase si gustoase, prin urmare, am preferat sa folosesc rosii cherry, intrucat mi se par mai aromate.

In timpul in care se face pestele, ne ocupam de saramura. Intr-o oala punem la fiert un litru de apa cu 2 linguri de sare, cimbru si piper boabe. Curatam ardeiul iute, il taiem bucati si il punem in apa. Curatam usturoiul si il pisam. Patrunjelul il tocam marunt.

Cand rosiile se inmoaie, le curatam de coaja si le pisam cu furculita. Asezam pasta de rosii pe fundul tavii in care vom servi pestele. Luam pestii din tigaie si ii asezam in tava. Tunam saramura fierbinte peste pesti. Este foarte important ca atat pestii, cat si saramura sa fie fierbinti. Dupa ce se raceste putin saramura, adaugam usturoiul pisat si amestecam. Punem patrunjel din belsug si putem servi saramura de scrumbie.

Facem si o mamaliga mare si va asigur ca va veti ridica de la masa cu un mare zambet! 🙂

Mai multe retete pe baza de peste gasiti aici.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

2 Comments

  1. anna sueli

    wow. thx for the opportunity to have a chance to read them . all has been excellent as experiences to me. all pics are very much appreciated. este o arta the perfect culinary cooking.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *