Sfecla rosie la cuptor cu sos de rodii

Parintii mei fac de ani de zile salata de sfecla rosie cu hrean. Nu stiu de ce, insa nu m-a atras niciodata foarte tare. Acum cativa ani ani mi-am dat seama cat de mult imi place sfecla rosie la cuptor. Mi se pare ca merge de minune cu carne de rata sau cu somon. Am descoperit weekend-ul trecut o reteta de care m-am indragostit: sfecla rosie la cuptor cu sos de rodii.

Durata: 1h 15 minsfecla rosie la cuptor cu sos de rodii

Dificultate: usoara

Portii: 2

Ingrediente:

  • 500 gr sfecla rosie (6 bucati mici)
  • 1/4 rodie
  • 25 gr fistic
  • 2 linguri melasa de rodii
  • 1 lingura ulei de masline

Spalam sfecla rosie si o punem la fiert (intreaga si necuratata) pentru aproximativ 45 de minute.

Incalzim cuptorul la 200ºC. Dupa ce a fiert, curatam sfecla rosie si o taiem in 6. Punem bucatile de sfecla rosie in tava, le stropim cu lei de masline si le bagam la cuptor pentru aproxmativ 20 de minute, pentru a se rumeni.

Melasa de rodii, puteti fie sa o cumparati, fie sa o pregatiti acasa. Gasiti aici reteta daca vreti sa faceti voi totul de la zero.

Punem sfecla rosie intr-un castron, adaugam semintele de rodie, fistic si melasa de rodii. Parca nu a fost chiar asa de complicat sa pregatesti sfecla rosie la cuptor cu sos de rodii.

Si de ce sa nu incercati si o supa crema de sfecla rosie si dovleac sau o salata de sfecla rosie cu branza de capra?

supa crema de sfecla rosie si dovleac

salata de sfecla rosie cu branza de capra

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.