Somn la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Am primit de curand un somn proaspat de Dunare si m-am pus imediat pe treaba pentru a-l pregati. Eu una iubesc pestele si nu voi spune niciodata nu, mai ales daca este vorba despre peste proaspat. Mi se pare perfect sa faci peste in timpul saptamanii, intrucat se gateste destul de repede. Ce am facut cu pestele pe care l-am primit? Am pregatit ceva super gustos, aproape sa te lingi pe degete – somn la cuptor cu sos de rosii si usturoi.

Durata: 45 min

Dificultate: usoarasomn la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Portii: 4

Ingrediente:

  • 4 rondele de somn 
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml suc de rosii
  • 10 rosii cherry
  • 1 legatura patrunjel
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 fire cimbru proaspat
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper

Incalzim cuptorul la 180ºC. Intr-o tava punem pestele pe care il asezonam cu sare si piper. Amestecam sucul de rosii cu vinul, uleiul de masline si usturoiul zdrobit si il turnam peste peste.

Adaugam cimbrul si rosiile si bagam tava la cuptor pentru 30-40 de minute. Depinde si cat de mari sunt rondelele de somn.

Tocam marunt patrunjelul si il punem peste somn dupa ce il scoatem de la cuptor.

Si daca vreti si o garnitura la acest somn la cuptor cu sos de rosii si usturoi, pe langa clasica mamaliguta, va propun eu cateva. Cartofi noi a cuptor cu marar si usturoi verde, legume crocante la cuptor, sau daca nu vreti sa va uitati deloc la calorii, niste cartofi gratinati la cuptor.

cartofi noi la cuptor cu marar si usturoi verde

legume crocante la cuptor

 

 

Mai multe retete pe baza de peste gasiti aici. Una dintre preferatele mele este somon cu sparanghel si sos de lamaie si capere.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *