Somon cu sparanghel si sos de lamaie si capere

Pana de curand, de fiecare data cand auzeam cuvantul capere, strambam din nas. Mi se pare incredibil cat de mult ti se pot schimba gusturile de la o perioada la alta. Astazi ma plimbam frumos prin supermarket si mi s-a facut pofta de somon, am vazut niste baby sparanghel care mi s-a parut foarte dragalas si mi-am amintit ca am acasa capere. Asadar, cina de azi a fost una delicioasa: somon cu sparanghel si sos de lamaie si capere.

Durata: 30 minsomon cu sparanghel si sos de lamaie si capere

Dificultate: usoara

Portii: 4

Ingrediente:

  • 4 medalioane de somon
  • 200 gr sparanghel
  • 100 gr rosii cherry
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 50 ml vin alb
  • 25 gr unt
  • sucul de la o lamaie
  • 2 lingurite capere
  • 1 catel de usturoi
  • ulei de masline
  • sare, piper

Incingem bine o tigaie non-aderenta si cu fundul mai gros. Eu am folosit o tigaie de fonta. Ungem cu putin ulei de masline fiecare bucata de peste, punem sare si piper proaspat macinat pe fiecare parte. Punem pestele in tigaie si il lasam aproximativ 10 minute pe fiecare parte, pana cand se rumeneste.

Cat timp se face somonul, pregatim sosul de lamaie si capere. Topim untul intr-o oala. Adaugam usturoiul tocat marunt si il lasam sa se caleasca aproximativ 1 minut. Adaugam caperele. Mai lasam sa se caleasca inca un minut. Turnam vinul si sucul de lamaie. Lasam sosul sa scada la jumatate. Adaugam smantana pentru gatit. Sosul trebuie sa scada la 1/3, pana cand se ingroasa putin. La final adaugam sare si piper proaspat macinat.

Pentru sparanghel, punem apa la fiert cu o lingurita de sare. Cand apa incepe sa fiarba, punem sparanghelul. Eu am folosit baby sparanghel, prin urmare nu a fost nevoie sa il fierb mai mult de 1 minut.

Scoatem somonul din tigaie si punem rosiile cherry sa se rumeneasca 1-2 minute.

somon cu sparanghel si sos de lamaie si capere somon cu sparanghel si sos de lamaie si capere

somon cu sparanghel si sos de lamaie si capere somon cu sparanghel si sos de lamaie si capere

Mie imi place sa servesc si o salata atunci cand mananc somon. De data aceasta am facut de valeriana si rucola.

Somon cu sparanghel si sos de lamaie si capere – mie una mi se pare alegerea perfecta pentru o cina speciala in familie.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *