Somon la cuptor cu ghimbir si usturoi

Ghimbir proaspat, usturoi si somon – mi se pare combinatia ideala. Atunci cand vrei sa pregatesti ceva rapid, sanatos, dar si foarte gustos, incearca somon la cuptor cu ghimbir si usturoi. Pentru noi a devenit o traditie sa mancam somon in weekend si incerc sa gasesc mereu noi combinatii.

Durata: 50 minsomon la cuptor cu ghimbir si usturoi

Dificultate: usoara

Portii: 2

Ingrediente:

  • 400 gr somon (file sau rondele)
  • sucul de la 1/2 de lime
  • ghimbir proaspat (3-4 cm)
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper

Incalzim cuptorul la 200ºC.

Curatam ghimbirul si il dam prin razatoarea mica. Usturoiul il curatam si il zdrobim. Facem o marinada din sucul de lime, ghimbirul, usturoiul si uleiul de masline.

Saram si piperam somonul. Turnam marinada peste somon si il lasam sa stea la marinat cel putin 30 de minute.

Punem somonul intr-o tava si il bagam la cuptor. Il lasam aproximativ 20 de minute, in functie de cat de mari sunt bucatile de somon.

Cat timp pestele era la cuptor, am pregatit si niste orez basmati, simplu. Mi se pare ca merge foarte bine cu somonul. Bineinteles, puteti face si niste legume cocante la cuptor sau o salata cu spanac, valeriana si rucola.

Daca si voi iubiti somonul la fel de mult ca si mine, gasiti aici mai multe retete. Retetele mele preferate cu somon sunt somon cu sparanghel si sos de lamaie si capere si paste cu somon afumat.

somon cu sparanghel si sos de lamaie si capere

paste cu somon afumat

 

Somon la cuptor cu ghimbir si usturoi – de cele mai multe ori nu ai nevoie decat de cateva ingrediente simple pentru a transforma un fel de mancare in ceva delicios. Ghimbirul si usturoiul se combina perfect cu somonul si ii dau o aroma intensa. Arata si are un gust impresionant si totusi este surprinzator de usor de facut.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram si pinterest.

Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

I accept the Privacy Policy